Severná Kórea už môže mať 20 jadrových hlavíc

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 11:16 • 2 min
Severná Kórea už môže mať 20 jadrových hlavíc

SOUL - Severná Kórea by už mohla mať až 20 jadrových hlavíc a schopnosť vyrobiť dostatok obohateného uránu na zdvojnásobenie svojho atómového arzenálu do konca tohto roku.

slovakia

left justify in out

V stredu to zverejnil denník The Wall Street Journal, ktorý sa odvolal na čínskych jadrových expertov. Čínske informácie prekračujú doterajšie americké odhady, podľa ktorých by KĽDR mohla mať 10 až 16 nukleárnych bômb. Americko-kórejský inštitút pri Škole pokročilých medzinárodných štúdií Johna Hopkinsa nedávno predpovedal, že Severná Kórea by mohla v nasledujúcich rokoch postupne vyrobiť až 100 jadrových náloží, ktoré bude schopná umiestniť na rakety dlhého doletu.

 

Severná Kórea už uskutočnila tri jadrové testy v rokoch 2006, 2009 a vo februári 2013, na čo medzinárodné spoločenstvo reagovalo prijatím diplomatických a ekonomických sankcií. Peking bol doteraz pre KĽDR najdôležitejším diplomatickým a ekonomickým spojencom, aj keď vzťahy medzi oboma krajinami v poslednom čase nie sú ideálne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies