Seriál o Harrym Potterovi sa rozbieha: Jeden z týchto štyroch scenáristov by mohol mať na starosti remake

NETKY.SK • 24 Január 2024, 19:17 • 2 min
Seriál o Harrym Potterovi sa rozbieha: Jeden z týchto štyroch scenáristov by mohol mať na starosti remake

Vlani v apríli bolo oznámené, že sa chystá nová hraná adaptácia nesmierne populárnych románov J. K. Rowlingovej o Harrym Potterovi, tentoraz v podobe televízneho seriálu. Odvtedy nebolo o seriáli prezradené nič konkrétne, ale teraz spoločnosť Warner Bros. Television a Max počúvajú nápady štyroch scenáristov, Marthy Hillier, Kathleen Jordan, Toma Morana a Michaela Lesslieho (viac o nich nižšie), ktorí by mohli byť tými, ktorí prerozprávajú príbeh okuliareho čarodejníckeho učňa.

slovakia

left justify in out

Tento rok uplynie trinásť rokov od uvedenia posledného filmu o Harrym Potterovi, no vášeň pre fantasy zostáva nezmenená: dokazuje to aj fakt, že vlani bol Harry Potter a Kameň mudrcov najsledovanejším celovečerným dielom na HBO Max a všetkých sedem ďalších dielov sa umiestnilo v prvej pätnástke a hra Hogwarts Legacy, odohrávajúca sa vo svete vytvorenom Rowlingovou, sa stala najpredávanejšou videohrou roku 2023. Niet teda divu, že chce Warner pokračovať v "dojení" tejto franšízy.

O novej sérii sa hovorilo dlho a nakoniec bol potvrdený v apríli 2023. Krátko potom začal štrajk hollywoodskych scenáristov, ktorý trval niekoľko mesiacov a zabránil vývoju pokračovať. Teraz však server Deadline s odvolaním sa na niekoľko zdrojov uvádza, že začalo hľadanie showrunnera(ov), pričom Warner a Max oslovili vyššie spomínaných štyroch tvorcov a vypočuli si ich nápady.

 

Martha Hillier je známa predovšetkým vďaka práci na historickom seriáli The Last Kingdom (Posledné kráľovstvo) od Netflixu a BBC a jeho celovečernom spin-offe Seven Kings Must Die (Sedem kráľov musí zomrieť) a predtým pracovala v tímoch scenáristov britských telenoviel. Kathleen Jordan bola autorkou drámy pre mládež Teenage Bounty Hunters (Holky na love (odmien), ktorá bola na Netflixe zrušená po jednej sezóne, av súčasnosti pracuje s tvorkyňou seriálu Orange aj s New Black Jenji Kohanovou na historickom seriáli The Decameron. Tom Moran je tvorcom seriálu Amazonu The Devil's Hour (Diablova hodina) s Peterom Capaldim v hlavnej úlohe, ale pracoval aj na britskej sci-fi The Feed a policajnej dráme Wild Bill s Robom Loweom. Michael Lesslie bol spoluscenáristom prequelu Hunger Games, Balada o vtákoch a hadoch, ktorý mal premiéru v minulom roku, a hlavným scenáristom minisérie The Little Drummer Girl s Florence Pugh v hlavnej úlohe.

Podľa serveru Deadline je možné, že bude vybraných viac scenáristov, a Max je údajne otvorený možnosti rozvíjať niekoľko nápadov súvisiacich s Harrym Potterom naraz. Prvé kolo stretnutí medzi tvorcami a šéfmi Warneru a Maxa prebehlo tento týždeň a ďalšie stretnutie sa uskutoční vo Veľkej Británii, pravdepodobne preto, že tam žije J. K. Rowlingová a ako výkonná producentka bude mať slovo pri konečnom rozhodovaní. Seriál vyvíja a produkuje autorčina produkčná spoločnosť Brontë Film and TV a tiež producent David Heyman, ktorý stojí za filmovou sériou z rokov 2001-2011 a sériou Fantastické zvieratá a ktorý pred niekoľkými mesiacmi uviedol, že nová adaptácia sa bude hlbšie zaoberať knihami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, HBO Max, Deadline, Foto: Deadline / HBO Max
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies