Vakcína Johnson Johnson sa bude vyrábať aj v Európe, ktorá krajina získala túto výsadu?

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 17:23 • 2 min
Vakcína Johnson Johnson sa bude vyrábať aj v Európe, ktorá krajina získala túto výsadu?

AMSTERDAM - Európska lieková agentúra (EMA) schválila nový výrobný závod na produkciu vakcín americkej spoločnosti Johnson & Johnson proti ochoreniu COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúra vo vyhlásení, ktoré zverejnila v piatok, uviedla, že nový závod v talianskom meste Anagni bude finalizovať výrobu vakcín firmy J&J. EMA očkovaciu látku tejto spoločnosti pre dospelých schválila v marci.

 

img

 

Problém vo výrobe aj dodávke do EÚ 
Distribúciu vakcíny J&J v Európskej únii v posledných mesiacoch spomalili výrobné problémy, keďže milióny dávok vyrobených v USA sa museli zlikvidovať pre kontamináciu.

 

si objednala 200 miliónov dávok vakcíny J&J, pričom do konca júna mala obdržať 55 miliónov dávok. Zatiaľ však do EÚ prišlo len o trochu viac ako 14 miliónov dávok tejto očkovacej látky.

 

Krvné zrazeniny 
Nasadenie vakcíny spoločnosti Johnson & Johnson zabrzdilo aj to, že EMA pripustila "možné spojenie" medzi touto očkovacou látkou a veľmi zriedkavými prípadmi krvných zrazenín.

 

img

 

Predstavitelia zdravotníctva však uviedli, že prínosy vakcíny vysoko prevyšujú nad jej rizikami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona