Nové sankcie zo Západu považuje Bielorusko za začiatok ekonomickej vojny. Lukašenko pripravuje odvetné opatrenia

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 05:53 • 2 min
Nové sankcie zo Západu považuje Bielorusko za začiatok ekonomickej vojny. Lukašenko pripravuje odvetné opatrenia

MINSK - Nové sankcie uvalené na Bielorusko zo Západu pre nútený odklon dopravného lietadla sa podľa Minsku rovnajú vyhláseniu „ekonomickej vojny“.

slovakia

left justify in out

Bielorusko pohrozilo odvetnými opatreniami. Spojené štáty americké, Európska únia (EÚ), Spojené kráľovstvo a Kanada uvalili sankcie na niekoľkých bieloruských popredných predstaviteľov

 

Ministri členských štátov EÚ zároveň pripravili sériu sankcií zameraných na kľúčové časti Bieloruského exportu - vývoz uhličitanu draselného, ktorý je bežnou prísadou do hnojív či ropných výrobkov.

 

Súvisiaci článok: Sľubované sankcie sa stali skutočnosťou! Utrpí nimi bieloruské hospodárstvo?

Bieloruský rezort zahraničia odsúdil plány EÚ na sektorové sankcie. Tie podľa neho uškodia bežným ľuďom a „hraničia s vyhlásením ekonomickej vojny“. Ministerstvo varovalo, že Bielorusko bude nútené prijať odvetné opatrenia, ktoré ublížia spoločnostiam zo Západu.

Bieloruská letová kontrola nariadila 23. mája letu spoločnosti Ryanair z Grécka do Litvy pre údajnú bombovú hrozbu odklon do Minsku.

 

Tam po pristátí úrady zatkli opozičného novinára Ramana Prataseviča, ktorý bol na palube. EÚ následne v súvislosti s incidentom zakázala bieloruským aerolíniám prelety nad jej územím aj používanie jej letísk.

 

Prečítajte si tiež: NATO reaguje na unesené lietadlo! Žiaden bieloruský predstaviteľ neprekročí prah ústredia NATO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies