Mali sme dohodu, že o zmenkách nikomu nepovieme, tvrdí Marian K.

NETKY.SK • 13 Február 2020, 07:10 • 2 min
Mali sme dohodu, že o zmenkách nikomu nepovieme, tvrdí Marian K.

PEZINOK - Obžalovaný Marian K. tvrdí, že s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom R. mali dohodu, že o existencii miliónových zmeniek nikomu nepovedia. Marian K. to uviedol vo svojej záverečnej reči pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Prečo nemal nikto o tom vedieť? 

"Prečo by som to mal niekomu rozprávať, aby ma nejaký Specnaz (ruské špeciálne jednotky) uniesol a donútil ma mu ich dať," povedal obžalovaný. Táto dohoda je podľa neho dôvodom, prečo o existencii zmeniek nevedeli viacerí svedkovia, ktorí na súde vypovedali.

 

Ďalšie dve osoby

O existencii zmeniek však podľa neho vedeli svedkovia Viera Rusková a Ján Kováčik. Rusková je však podľa Mariana K. spochybňovaná, pretože je exmanželkou obžalovaného Pavla R. Pokiaľ ide o podnikateľa Kováčika, ten podľa Mariana K. spomínal "osobný dlh Pavla R." a tiež spomenul, že tento problém riešil s právnikom Ernestom Valkom. "Pre mňa je výpoveď Jána Kováčika hlavným dôkazom toho, že zmenky existovali. Lepším svedkom by bol len Ernest Valko," uviedol Marian K.

 

img

 

Gamatex

Obžalovaný Pavol R. vo svojej záverečnej reči zopakoval tvrdenia z občianskoprávneho konania o vyplatenie zmeniek a tiež zo začiatku trestného konania v tejto veci. Zmenky podľa vlastných slov vystavil v roku 2000 ako spôsob riešenia kauzy Gamatex, ktorá zahŕňala spor o vlastníctvo Markízy. Jeho vtedajšia obchodná partnerka Sylvia Volzová totiž podľa neho uznala neexistujúcu pohľadávku voči Silošovi Pohankovi. Od Pohanku pohľadávku prebrala spoločnosť Gamatex Mariana K., pričom následným rozhodnutím súdu prešiel na spoločnosť majetok spoločnosti Markíza Slovakia. V tejto súvislosti podľa obžalovaného hrozila spoločnosti aj strata vysielacej licencie.

 

img

 

Spjitosť s vraždami
Pavol R. taktiež skonštatoval, že jeho priznanie sa k vystaveniu zmeniek mohlo spôsobiť to, že čelí obžalobe z prípravy vraždy Sylvie Volzovej. Takisto s kauzou zmenky spojil aj obžalobu Mariana K. v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa neho môže byť za celou vecou expríslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth, ktorý mohol byť "nasadený na Mariana K.". Všetky tri kauzy spolu súvisia, sú menedžované," povedal.

 

Viac v súvislosti s objasnením kauzy, vyjadrením TV Markíza či výpoveďou Pavla R. pred súdom, sa dozviete v článku Pavol R. tvrdí, že v minulosti menil podpis



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies