Sergej Lavrov: Američania zjavne nemajú záujem rokovať o hrozbe jadrových zbraní

NETKY.SK • 3 August 2022, 12:12 • 2 min
Sergej Lavrov: Američania zjavne nemajú záujem rokovať o hrozbe jadrových zbraní

MOSKVA - Zmluva New START, ktorú v roku 2010 podpísali vtedajší prezidenti USA a Ruska – Barack Obama a Dmitrij Medvedev – mala pôvodne vypršať vo februári 2021.

slovakia

left justify in out

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyhlásil, že Spojené štáty sa zatiaľ nepokúsili o obnovenie rokovaní s Ruskom o dosiahnutí novej dohody o obmedzení jadrových zbraní, ktorá by nahradila zmluvu známu ako New Start. Informuje o tom agentúra Reuters.

 

Z domova: Rezort Jaroslava Naďa ide bojovať proti cudzím mocnostiam, ministerstvu môžete pomôcť s návrhmi!

 

img

 

Zmluva New Start, ktorú v roku 2010 podpísali vtedajší prezidenti USA a Ruska, Barack Obama a Dmitrij Medvedev, mala pôvodne vypršať vo februári 2021. Americký prezident Joe Biden, ktorý nastúpil do funkcie 20. januára 2021, okamžite navrhol predĺženie zmluvy New Start o päť rokov, s čím ruský prezident Vladimir Putin súhlasil.

 

Zo sveta: Americký ekonóm Jeffrey Sachs: Rusko nie je možné poraziť sankciami, hrozí nám tretia svetová vojna

 

img


Biden následne deklaroval, že je pripravený s Ruskom urýchlene rokovať o novej dohode o kontrole zbraní, ktorá by po roku 2026 mohla nahradiť zmluvu New Start.

 

„Stalo sa ich zvykom oznamovať veci cez mikrofón a potom na ne zabudnúť," povedal teraz Lavrov. Dodal, že USA dosiaľ Rusko vôbec neoslovili s cieľom reštartovať (tento) rokovací proces".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies