Serena Williamsová pred sestru Venus na čelo podľa počtu triumfov

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 08:32 • 2 min
Serena Williamsová pred sestru Venus na čelo podľa počtu triumfov

RÍM - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek WTA vo dvojhre Serena Wiliamsová piatkovým štvrťfinálovým víťazstvom nad Číňankou Šuaj Čang 6:1, 6:3 na antuke v Ríme zachránila Daniele Hantuchovej nasadenie na blížiacom sa parížskom Roland Garros (25. mája - 8. júna) a dosiahla aj významný míľnik vo vlastnej kariére.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom 653. singlového zápasového úspechu totiž osamela na čele poradia aktívnych hráčok pred svojou staršou sestrou Venus. Informáciu priniesla Tenisová asociácia žien (WTA).

 

Počas tzv. otvorenej éry nazbierala najviac jednotlivých triumfov Američanka s českým pôvodom Martina Navrátilová - 1442. Nasledujú jej krajanka Chris Evertová (1309) a Nemka Steffi Grafová (902). Serena je celkovo desiata, reálne sa však čoskoro môže dostať na ôsmu priečku, na ktorej so 695 úspechmi figurujú Austrálčanka Evonne Goolagongová-Cawleyová a legendárna Američanka Billie Jean .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies