Senior prišiel o 20.000 €: Žena vydávajúca sa za policajtku obrala 88 ročného starčeka

NETKY.SK • 29 Január 2024, 14:53 • 2 min
Senior prišiel o 20.000 €: Žena vydávajúca sa za policajtku obrala 88 ročného starčeka

88-ročný muž z Vysokých Tatier sa stal obeťou volania podvodníka, pričom sa žena vydávala za policajtku a vylákala od poškodeného 20.000,- Eur na falošnú kauciu za dcéru. Závažný prípad vyšetruje Popradská polícia.

slovakia

left justify in out

V sobotu (27.01.2024) popoludní, bol 88 ročný muž z Vysokých Tatier telefonicky kontaktovaný ženou, ktorá sa predstavila ako policajtka. Uviedla, že dcéra staršieho pána spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k úmrtiu osoby a preto je vraj dcéra na polícii a aby mohla byť prepustená je potrebné zložiť kauciu 25.000,-Eur. Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20.000,-Eur, ktoré môže ihneď poskytnúť. Peniaze mal dať do obálky, doniesť na dohodnuté miesto a odovzdať mužovi, ktorý tam bude čakať. Tak sa aj stalo, obálku prevzal neznámy muž a odišiel s ňou preč. Až na druhý deň starší pán kontaktoval svojho vnuka, ktorý spolu so svojou mamou (dcérou poškodeného) celú vec ozrejmili a uviedli na pravú mieru. Dcéra otcovi povedala, že nemala dopravnú nehodu, nikoho nezrazila a nebola zadržaná políciou.

 

Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Pri tomto závažnom skutku hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov! Ide o skutok, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe. Polícia neustále apeluje na občanov, aby si takéto podozrivé informácie ohľadom svojich blízkych okamžite overili predovšetkým u nich. Veď zavolať dcére, synovi, či niekomu inému z ľudí, ktorým dôverujeme trvá len pár minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: Topky / Getty Images (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies