6 netradičných letných destinácií, ktoré vaše leto obohatia neopakovateľnými zážitkami

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 16:45 • 2 min
6 netradičných letných destinácií, ktoré vaše leto obohatia neopakovateľnými zážitkami

Letné dovolenky sú ideálnou príležitosťou na oddych, objavovanie nových miest a relaxáciu. Ak však túžite po niečom neobyčajnom, mimo bežných turistických trás, máme pre vás zoznam šiestich netradičných letných destinácií, ktoré vás očaria svojou unikátnou atmosférou a krásou.

slovakia

left justify in out

Letná sezóna sa pomaly blíži a s ňou prichádza aj otázka: kam sa vybrať na dovolenku? Mnohí ľudia síce už majú letné dovolenky booknuté, ale nájdu sa aj jednotlivci, ktorí riešia všetko na poslednú chvíľu. Ak patríte k tomuto typu ľudí a už vás omrzeli tradičné destinácie ako Turecko či Bulharsko, máme pre vás 6 typov na netradičnú dovolenku.

 

1. Salar de Uyuni, Bolívia

 

Ak túžite po cestovaní do odľahlých a neprebádaných kútov sveta, Salar de Uyuni v Bolívii je ideálnou destináciou pre vás. Táto najrozľahlejšia solná pláň na svete je neobyčajným zážitkom svojou rozlohou takmer 11 000 kilometrov štvorcových. V letných mesiacoch, keď je povrch suchý, sa vytvára zrkadlový efekt, ktorý vytvára magickú ilúziu neba na zemi.

 

img

 

2. Faerské ostrovy, Dánsko

 

Ak hľadáte odľahlý ostrov v Severnom Atlantiku, navštívte Faroe Ostrovy. Táto skupina ostrovov ponúka úchvatné panorámy prírody, útesy, zelené kopce a malebné dedinky. Počas leta tu môžete zažiť nekonečné dni, keď slnko nezapadá. Táto destinácia je ideálna pre milovníkov turistiky a fotografov.

 

img

 

3. Jazero Bled, Slovinsko

 

Slovinsko je jednou z najmenších krajín Európy, no ponúka mnoho prekvapení. Jazero Bled je jedno z najkrajších miest v tejto krajine. Svojím idylickým prostredím uprostred hôr a romantickým hradom na ostrovčeku uprostred jazera je to miesto snov pre oddych a relaxáciu. Môžete si prenajať loďku a preplaviť sa k hradu alebo sa vydať na prechádzku okolo jazera.

 

img

 

4. Plitvické jazerá, Chorvátsko

 

Pri jazerách ešte chvíľku zostaneme. Chorvátsko je známe svojimi nádhernými pobrežnými plážami, no stredná časť krajiny ukrýva skutočné poklady. Plitvické jazerá sú národným parkom, ktorý sa skladá z 16 jazier prepojených vodopádmi a kaskádami. Tento raj na Zemi ponúka návštevníkom možnosť prechádzky pomedzi drevené chodníčky či plavba loďou touto jedinečnou krajinou.

 

img

 

5. Národný park Jiuzhaigou, Čína

 

Vzdialený na západnom konci Číny sa nachádza Národný park Jiuzhaigou, ktorý je ako z iného sveta. Tento nádherný park je domovom vodopádov, krásnych jazier a horských scenérií. Počas leta môžete objavovať jeho nekonečné zelené plániky a farebné jazerá. Nezabudnite si vziať fotoaparát, pretože táto destinácia je skutočne fotogenická.

 

img

 

6. Whitehaven Beach, Austrália

 

Ak sa vydáte na letnú dovolenku do Austrálie, nevynechajte návštevu Whitehaven Beach. Tento plážový raj sa nachádza na Whitsundayských ostrovoch v Queenslande. Svojim jemným bielym pieskom a priezračne modrými vodami ponúka návštevníkom dokonalý oddych a možnosť šnorchlovania v koralových útesoch.

 

img

 

Nech už sa rozhodnete vydať na dovolenku do akéhokoľvek z týchto netradičných miest, jedno je isté - čaká vás nezabudnuteľný zážitok plný prírodných krás a jedinečných pamiatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies