Seničania na začiatku prípravy pokračujú v omladzovaní kádra

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 12:27 • 2 min
Seničania na začiatku prípravy pokračujú v omladzovaní kádra

SENICA - Po krátkej prestávke trvajúcej necelé dva týždne sa vo štvrtok stretli futbalisti FK Senica prvýkrát pred začiatkom sezóny 2014/2015. Predpoludňajšou zaberačkou v posilňovni odštartovali "Záhoráci" prípravu na nadchádzajúcim ročník. Prvé kolo najvyššej slovenskej súťaže je na programe 12. júla. Senica v ňom na domácej pôde privíta tradičného rivala Myjavu.

slovakia

left justify in out

Presne mesiac majú Seničania na naladenie optimálnej formy na úvodný duel Fortuna ligy. V kabíne tímu zo Záhoria nenastali veľké zmeny. Odišli len hráči, ktorým vypršala platnosť kontraktov a skončili sa im hosťovania. To sa týka pätice futbalistov: Milana Jiráska, Hiaga de Oliveiru Ramira, Roberta Cristovama, Andrija Slinkina a Sebastiána Sosu. Zmluvy vypršali Pavlovi Kameschovi, Milanovi Ferenčíkovi a Christianovi Irobisovi. Opačným smerom prišiel z hosťovania Róbert Pillár (FC Nitra), s tímom trénuje už i avizovaná posila senickej stredovej formácie Luboš Hušek. V Senici sú na skúške i nováčikovia Jakub Hrica a Damian Depetris, brat známejšieho člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie Davida. 

 

Na prvom tréningu sa podľa klubového webu zišlo dovedna 25 futbalistov. Chýbali Michal Šulla, ktorý leží doma v horúčkach a Róbert Mazáň, ten dostal voľno pre reprezentačnú vyťaženosť v drese SR "21". Dirigentskú taktovku zatiaľ neprevzal ani Pavel Hapal, ktorý priletí z dovolenky v piatok 13. júna. 

 

Senica pokračuje naďalej v omladzovaní kádra, letnú prípravu začne s prvým tímom niekoľko dorastencov. Mnohí už trénovali so seniorským výberom i v minulej sezóne. Prípravu odštartovali - Dominik Malý, Jakub Čunta, Peter Balážik, Denis Baumgartner, Jakub Krč, Erik Otrísal a brankári Martin Junas a Denis Kubica. Jedna zmena nastala i v realizačnom tíme, pri "Záhorákoch" už nebude pôsobiť kondičný tréner Martin Rusňák. 

Káder FK Senica na letnú prípravu pred sezónou 2014/2015
Brankári: Michal Šulla, Martin Junas, Denis Kubica 
Hráči v poli: Juraj Piroska, Petr Pavlík, Tomáš Kóňa, Jan Kalabiška, Luboš Hušek, Róbert Mazáň, Vitor Gava, Lukáš Opiela, Denis Ventúra, Jakub Kosorin, Róbert Pillár, Tomáš Komara, Zdenko Filípek, Juraj Chvátal, Samuel Mráz, Timotej Královič, Jakub Krč, Dominik Malý, Jakub Čunta, Peter Balážik, Erik Otrísal, Marek Rajník 

Na skúške: Tomáš Hrica, Damian Depetris 

Realizačný tím: Pavel Hapal (tréner), Oto Brunegraf, Jozef Dojčan (asistenti trénera), Miroslav Mentel (tréner brankárov), Martin Šnegoň (vedúci mužstva), MUDr. Radovan Hyža (lekár), Ján Šimek, Tomáš Homola (maséri), Tomáš Vacula (kondičný asistent), Peter Hečko (fyzioterapeut) 

Program prípravných zápasov FK Senica pred sezónou 2014/2015: 
Sobota 14. júna: Lakšárska Nová Ves + osobnosti - FK Senica (exhibičný zápas v Lakšárskej Novej Vsi, za domácich nastúpia niektoré osobnosti futbalu, napríklad aj stopér FC Liverpool Martin Škrtel, 16.00) 
Streda 18. júna: Spartak Trnava - FK Senica 
22. - 26. júna: Sústredenie v Rakúsku (2 prípravné zápasy, mená súperov zatiaľ nie sú známe) 
Streda 2. júla: MFK OKD Karviná (ČR-II. liga) - FK Senica 
Sobota 5. júla: FK Senica - SK Slavia Praha (ČR, hrá sa na hlavnom štadióne FK Senica) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies