Senčák skončil ako vedúci služobného úradu MZ

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:25 • 2 min
Senčák skončil ako vedúci služobného úradu MZ

BRATISLAVA - Martin Senčák skončil vo funkcii vedúceho služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ).

slovakia

left justify in out

Na návrh šéfa rezortu zdravotníctva Viliama Čisláka ho v stredu odvolala vláda. Post po Senčákovi preberie Zuzana Kucerová. Minister avizoval návrh na odvolanie Senčáka uplynulý týždeň. Dôvodom boli koncesné zmluvy na zabezpečenie stravovania pre štátne nemocnice v Banskej Bystrici, Trnave, Trenčíne a Poprade. Zmluvy boli uzatvorené v rozpore so zákonom.

 

Nemocnice ich ešte pred podpisom mali predložiť rezortom zdravotníctva a financií a schvaľovať ich mala vláda, čo sa nestalo. Pre koncesné zmluvy končia riaditelia nemocníc v Banskej Bystrici, Trnave a Poprade. Šéf trenčianskej nemocnice sa funkcie vzdal ešte v júli tohto roka. Hoci podľa Čisláka v prvom rade bola za dodržanie zákonných postupov pri verejnom obstarávaní zodpovedná nemocnica, istú časť zodpovednosti dáva aj ministerstvu, napriek tomu, že povinnosť informovať nemocnice mu z legislatívy nevyplýva. 

 

Senčákovo odvolanie požadovala pre tender na stravovanie opozícia. K jeho odvolaniu pred časom vyzývalo ministra aj Lekárske odborové združenie pre dianie v piešťanskej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies