Kontroly budú zavedené len na hraničných úsekoch s Ukrajinou

NETKY.SK • 2 September 2020, 19:12 • 2 min
Kontroly budú zavedené len na hraničných úsekoch s Ukrajinou

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR ubezpečuje, že neplánuje zavádzať žiadne obmedzenia ani kontroly na hraničných priechodoch. Výnimkou zostáva hranica s Ukrajinou, kde platia doterajšie opatrenia.

slovakia

left justify in out

Hovorca MV SR Petar Lazarov o tom informoval, že rezort tak reaguje na dezinformácie, ktoré sa v tejto súvislosti šíria.

 

Opatrenia v Maďarsku 

Ministerstvo vysvetľuje, že k úprave hraničných kontrol v súvislosti s novým koronavírusom pristúpila maďarská vláda. Určila tiež, cez ktoré hraničné priechody a miesta je možné vstúpiť na územie Maďarska. Zároveň vymedzila okruh osôb, ktorým umožní vstup do krajiny.

 

img

 

Od 1. septembra do 1. októbra platí tiež zákaz vstupu do Maďarska cudzím štátnym príslušníkom okrem tých s oprávnením na trvalý pobyt v Maďarsku a výnimiek uvedených v nariadení.

 

Otvorené priechody do Maďarska 

"Ministerstvo zahraničných vecí a rezort vnútra aj prostredníctvom policajného pridelenca komunikujú s maďarskou stranou," priblížilo MV SR. Otváranie ďalších hraničných priechodov sa podľa Lazarova priebežne prehodnocuje. Na základe týchto rokovaní otvorili aj hraničný priechod Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely.

 

img

 

MV SR pripomína, že momentálne je otvorených sedem hraničných priechodov pre osobnú a cieľovú nákladnú dopravu, a to Rajka - Čunovo, Komárno – Komárom, Esztergom – Štúrovo, Parassapuszta – Šahy, Kráľ – Banréve, Tornyosnémeti – Milhosť a Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely.

 

Pre tranzit nákladnej dopravy nad 7,5 tony je možné použiť len diaľničný priechod Rajka - Čunovo, Parassapuszta - Šahy a Tornyosnémeti – Milhosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona