Volvo dostane od štátu 267-miliónovú dotáciu, eurokomisia jej dala zelenú

NETKY.SK • 8 Apríl 2024, 16:10 • 2 min
Volvo dostane od štátu 267-miliónovú dotáciu, eurokomisia jej dala zelenú

Slovensko získalo súhlas regulačných orgánov EÚ s poskytnutím štátnej podpory vo výške 267 miliónov eur na výstavbu továrne spoločnosti Volvo Cars. Ako informovala agentúra Reuters, fabrika má ročne vyrábať až 250-tisíc elektromobilov.

slovakia

left justify in out

Európska komisia teraz oznámila, že „slovenská štátna podpora vo forme priamych grantov je v súlade s pravidlami EÚ a prispieva k strategickým cieľom EÚ v oblasti vytvárania pracovných miest, regionálneho rozvoja a únie Zelenej dohody“.

Švédska automobilka Volvo Cars, ktorú väčšinovo vlastní čínsky Geely Holding, už v roku 2022 oznámila, že vybuduje na východnom Slovensku závod na výrobu elektromobilov za 1,2 miliardy eur.

Očakáva sa, že sériová výroba začne v roku 2026. Vďaka projektu by mohlo vzniknúť až 3 300 nových priamych pracovných miest a tiež ďalšie nepriame pracovné miesta. Poznamenala vo svojom vyhlásení Európska komisia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: TASR / František Iván
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies