Sen každého z nás. Strana Smer-SD navrhuje trojdňový víkend!

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 16:33 • 2 min
Sen každého z nás. Strana Smer-SD navrhuje trojdňový víkend!

BRATISLAVA - Opozičná strana Smer-SD navrhuje štvordňový pracovný týždeň.

slovakia

left justify in out

Skrátenie pracovného týždňa chce navrhnúť v rámci novelizácie Zákonníka práce tam, kde to podmienky umožňujú. Uviedol to predseda strany Smer-SD Robert Fico na dnešenej tlačovej besede v Prešove.  

 

"Odbory takisto túto tému otvárajú, a preto chcem povedať, že naša iniciatíva aj medzi ľuďmi nachádza veľmi zaujímavú odozvu. Tam, kde to je možné, chceme navrhnúť, aby mali možnosť zástupcovia zamestnancov, teda odborári, sa dohodnúť so zamestnávateľom na tom, že celková dĺžka pracovného týždňa, ktorá by sa mala skrátiť, by sa mohla rozdeliť nie na päť dní, ale na štyri dni," uviedol Fico.

 

Líder opozičnej strany sa domnieva, že ľudia by si radšej odpracovali počas štyroch pracovných dní o hodinu navyše, aby si mohli užívať trojdňový víkend. "Stále by to bolo dohromady menej, ak by bol piatok voľný, ako je dnes päť pracovných dní," vysvetlil.

 

Tvrdí, že by to malo pozitívny vplyv na produktivitu práce, pretože prvé počas štyroch dní sú ľudia najproduktívnejší. Hovorí, že takéto skrátenie pracovného týždňa by sa odrazilo aj na cestovnom ruchu. Ľudia by mohli inak uvažovať o trávení svojho voľného času víkendu, čo by sa odrazilo aj na ich kvalite rodinného života. "Sú krajiny, ktoré už pristúpili k skráteniu pracovného týždňa," prízvukoval Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies