Na očkovanie sa môžu prihlásiť ďalšie skupiny ľudí. Nachádzaš sa v nejakej z nich?

NETKY.SK • 27 Február 2021, 10:9 • 2 min
Na očkovanie sa môžu prihlásiť ďalšie skupiny ľudí. Nachádzaš sa v nejakej z nich?

BRATISLAVA - Na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sa môžu prihlásiť ďalšie vybrané skupiny ľudí. Ministerstvo zdravotníctva SR o tom informovalo v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

 

Očkovacou látkou Astra Zeneca sa okrem učiteľov budú môcť dať zaočkovať aj predavači, sprievodcovia a vlakvedúci v osobnej železničnej doprave. Možnosť bude platiť aj pre vodičov hromadnej dopravy, taxikárov, kontrolórov mestskej hromadnej dopravy a palubný personál lietadla.

 

img


„Dodávky vakcín od spoločnosti Astra Zeneca nám umožnili aktualizovať očkovaciu stratégiu tak, aby sme ich sprístupnili ďalším skupinám ľudí, ktoré v práci denne prichádzajú do priameho kontaktu so zákazníkmi alebo cestujúcimi. Ako doklad v očkovacom centre bude slúžiť pre človeka potvrdenie od zamestnávateľa,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

 

img

V prípade predavačiek a predavačov sa môžu zaočkovať pracovníci maloobchodných prevádzok alebo prevádzok poskytujúcich služby, ktoré sú nevyhnutné pre chod krajiny a ktorých prevádzka je pre verejnosť aj v čase pandémie a prísnych opatrení z dôvodu nevyhnutnosti otvorená. Možnosť na očkovanie dostanú výlučne tí, ktorí prichádzajú do priameho kontaktu s klientom, napríklad zamestnanci pri pokladniach. Prihlásiť sa budú môcť ľudia od 18 do 55 rokov. Na najbližší týždeň je pripravených 27-tisíc termínov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona