SHMÚ vyzýva na obmedzenie pobytu na slnku, teplota vzduchu dosiahne závratné hodnoty

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 09:21 • 2 min
SHMÚ vyzýva na obmedzenie pobytu na slnku, teplota vzduchu dosiahne závratné hodnoty

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred vysokými teplotami, miestami môže teplota dosiahnuť 39 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Najteplejšie bude dnes na väčšine západného Slovenska a v niektorých južných okresoch stredného Slovenska. S vysokými teplotami však treba počítať na celom území krajiny. Upozorňuje na to SHMÚ na svojom webe.

 

Výstraha tretieho stupňa bola vydaná pre Bratislavský, Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj. Teplota sa tam bude pohybovať v rozmedzí 38 až 39 stupňov Celzia.

 

Prečítajte si aj: Rady a tipy, na ktoré by ste nemali počas týchto dní zabúdať

 

Pre východné Slovensko a niektoré okresy západného a stredného Slovenska platí výstraha druhého stupňa. Vzduch sa tam môže zohriať na 35 až 37 stupňov Celzia.


V severnejších okresoch je vydaná výstraha prvého stupňa s tým, že teplota môže vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia. Výstrahy platia od 13.00 h do 18.00 h.

 

Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," pripomínajú meteorológovia.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Policajtom sa v rámci akcie Parketár podaril unikátny "úlovok"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies