Eduard Heger: Podpredseda vlády a minister financií SR

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 14:29 • 2 min
Eduard Heger: Podpredseda vlády a minister financií SR

Politické hnutie OĽaNO obsadilo po parlamentných voľbách 2020 ďalší významný rezort, a síce ministerstvo financií. Na post predsedu zasadol Eduard Heger. Ako sa dostal do politiky a prečo práve ministerstvo financií?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rôzne profesie

Po vyštudovaní ekonómie pracoval Eduard Heger v rôznych firmách ako manažér. Po škole sa však najprv na istý čas odsťahoval do USA, kde istý čas aj žil. Rozhodol sa však vrátiť na Slovensko. V rokoch 2001 až 2005 pracoval na Ministerstve obrany SR pri reforme ozbrojených síl. Ako Country Manager bol neskôr zodpovedný za zastupovanie a správu známej slovenskej značky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eduard Heger (@eduardheger),

 

Aj ako tieňový minister

Pre politickú kariéru sa rozhodol až po niekoľkých rokoch. V roku 2016 sa stal poslancom Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) za hnutie OĽaNO. V novembri 2017 už pôsobil ako tieňový minister financií a hospodárstva. S vtedajším ministrom Kažimírom si cez médiá adresovali niekoľko protichodných vyjadrení - podľa Hegera koalícia nemala víziu, aby sa Slovensko približovalo k vyspelým krajinám Európskej únie (EÚ).

 

img

 

Veľmi aktívny poslanec NRSR

V parlamente patril medzi najaktívnejších poslancov. Pred februárovými voľbami sa kriticky vyjadroval aj na nákup amerických stíhačiek F-16. Jeho cieľom je budovanie štátu, ktorý peniaze nemíňa na seba, ale investuje ich do kvalitných služieb pre ľudí.

 

img

 

Kresťan

Minister financií SR Eduard Heger je ženatý a má štyri deti. Patrí do Spoločenstva pri Dóme sv. Martina, kde je vedúcim pastierskeho tímu. Boha spoznal až v 23 rokoch, po náhlej smrti otca.

 

"V parlamente som bol druhý najaktívnejší poslanec spomedzi všetkých. Zabránil som zvyšovaniu zadlženia, ktoré by platili budúce generácie na úkor ich dôchodkov, zdravotníctva či školstva. Myslím si, že verejné financie by mali byť prehľadné a kvalitné a poskytovať kvalitné služby a pripravovať na budúcnosť. Preto sme spolu s odborníkmi pripravili kvalitný program na ozdravenie verejných financií."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies