Šéf nemeckého basketbalu sa sťažuje na financovanie športu v krajine

NETKY.SK • 11 September 2023, 13:30 • 2 min
Šéf nemeckého basketbalu sa sťažuje na financovanie športu v krajine

BERLÍN - Prezident Nemeckej basketbalovej federácie Ingo Weiss po historickom triumfe mužskej reprezentácie na MS skritizoval financovanie športu vo svojej krajine. Podľa neho nemecký basketbal napriek viacerým úspechom o peniaze skôr prichádza.

slovakia

left justify in out

Dotácie na šport v Nemecku prerozdeľuje ministerstvo vnútra, ktoré využíva Potencionálny analytický systém (PotAS). Ten vyhodnocuje potenciál úspechu a zisku medailí na vrcholných podujatiach u všetkých športov. Basketbal sa v rebríčku 26 analyzovaných športov umiestnil na poslednom mieste. Na prvej priečke je atletika, hoci športovci v tomto odvetví minulý mesiac prvýkrát v histórii nepriniesli z MS žiadnu medailu.


"Ten systém je absurdita. Sme majstri sveta a už pred rokom sme na domácich ME získali bronz. Máme úspechy aj so ženskou reprezentáciou a juniormi. Darí sa nám, no PotAS rozhodol, že nemáme žiaden potenciál. Z tohto dôvodu nám prišlo na účet menej o 250.000 eur za rok. Ublížilo nám to," posťažoval sa Weiss podľa agentúry DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / DPA Foto: MOPO
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies