Kolumbijská zápasníčka organizácie Bellator MMA poukázala na súčasnú ekologickú katastrofu

NETKY.SK • 27 August 2019, 14:05 • 2 min
Kolumbijská zápasníčka organizácie Bellator MMA poukázala na súčasnú ekologickú katastrofu

BRATISLAVA - BRATISLAVA – Ani športovcom nie je jedno, čo sa na našej planéte momentálne deje. Tých najlepších sníma pri rôznych zápasoch, či tlačových konferenciách nespočetne veľa štábov z celého sveta. Niektorí sa snažia túto publicitu využiť a posielajú tak odkaz celému svetu.

slovakia

left justify in out

Názorným príkladom je aj odkaz z druhej najprestížnejšej MMA organizácie Bellator. Pri vážení jednotlivých športovcov pred podujatím Bellator 225 sa predstavila aj profesionálna bojovníčka  Alejandra Lara. Priestor pred kamerami využila ale veľmi netradične. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že chce upozorniť na deštrukciu odlesňovania.

 

img

 

25-ročná Kolumbijčanka si na svoje telo nechala napísať výstražné správy spojené so životným prostredím. Toto rozhodnutie spravila na základe vlastného rozhodnutia, a poukazuje tým na požiare v amazonskom dažďovom pralese, ktoré sa už vyše mesiaca nedarí uhasiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No sólo es por lo que está pasando, no sólo es por Brasil... llevo la atención a la selva porque la necesita, porque de verdad es el momento de hacer algo por nuestro futuro, de pensar que sólo tenemos una tierra que está gravemente enferma y tenemos gobiernos que no quieren hacer nada al respecto. Tenemos que hacernos conscientes de lo grave que es nuestra situación y cambiar desde lo personal para tener algún futuro para los niños. Estoy lista para pelear con todo, para representar a mi país, a mi continente... a mi planeta 🌎👊🏼 #fighter #mmagirl #weightin #activist #consciousness #youcanmakeachange #plantatree #stopusingplastic #eatlessmeat #respectanimals #rideabike #renewableenergy #sosamazonia #globalwarming @lachagra

Príspevok, ktorý zdieľa Alejandra Lara 💙 Azul (@alejazulara),

 

Situácia je doslova kritická. Len od začiatku tohto roka došlo v brazílskej časti Amazonského pralesa k 72 000 požiarom. Okrem toho sa zvyšuje aj odlesňovanie. Vedci a ochranári prírody pripisujú túto skutočnosť prezidentovi krajiny Jairovi Bolsonarovi, ktorý po svojom nástupe do funkcie otvoril cestu drevorubačom a poľnohospodárom na "údajné" prečistenie pôdy. Pritom ide len o zväčšovanie plôch na chov hovädzieho dobytka a pestovanie krmiva pre hospodárske zvieratá, ktoré sa z krajiny vyváža do celého sveta.

 

img

 

"Zastaviť odlesňovanie, ochrana zvierat či rešpektovať zákony prírody," aj takéto správy mala Lara napísané na svojom tele. Dokonca na sociálnej sieti Instagram vyjadrila aj vlastný názor na vec: "Nerobím to len kvôli smutnej situácii v Brazílii. Upozorňujem na ochranu dažďového pralesa, pretože ho ľudstvo potrebuje. Teraz je čas na tie správne kroky, ktoré by zachránili našu planétu. Bohužiaľ ale máme vlády, ktoré s danou situáciou nič nerobia."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It's nice to see so many interactions, even if they're full of hate, because these subjects make us think, questioning what's happening in the world. A lot of people who speak about ignorance don't even know that a big part of the amazonia is actually in Colombia and in other countries like Bolivia, Perú, Ecuador, Venezuela, Guyana, French Guyana and Surinam... My country, also Mexico (where I'm living) and many others are suffering deforestation, fires and excessive contamination as well as the ice caps melting because of our irresponsibility. I have to say WE because at the end, the world is not as big as it seems and we're all being affected. We have a few years to work together for our world to have a future. I feel at peace because I'm trying to do the right things every day and reduce my impact. Hate can't affect me because I always act with love ✌🏼🌎☀️❤

Príspevok, ktorý zdieľa Alejandra Lara 💙 Azul (@alejazulara),

 

"Musíme si uvedomiť, v akej vážnej situácii sme sa ocitli. Treba zmeniť svoj postoj a nemyslieť len na seba, ale bojovať za budúcnosť pre naše deti. Ja som pripravená bojovať, zastupovať svoju krajinu, môj kontinent, moju planétu," vyjadrila sa športovkyňa ktorá z etických dôvodov odmieta konzumáciu mäsa. 

 

Amazonský dažďový prales je najväčším na celom svete. Každý deň vyprodukuje 20 % všetkého kyslíka na Zemi. Okrem iného je domovom približne troch miliónov rastlín a živočíchov. Svoje sídla tu má aj milión pôvodných obyvateľov.

 

img

 

"Moja rodná krajina Kolumbia, ale aj Mexiko, kde teraz žijem, a celkovo Južná Amerika a iné časti sveta trpia odlesňovaním, požiarmi. Topenie ľadovcov sem patrí taktiež. Toto všetko sa deje len kvôli našej nezodpovednosti. Svet nie je nakoniec tak veľký ako sa zdá, a preto sa to týka nás všetkých." 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Posted @withrepost • @fazil_nisthar The "lungs of the planet" are burning. Amazon, which covers 2.1 million square miles, is often referred to as the "lungs of the planet": The forest produces 20 percent of the oxygen in our planet's atmosphere. Scientists warn it could strike a devastating blow to the fight against climate change. What are we gonna do to help make this better? 😭🌲🌳 ---------------------------------------------------------------------- #prayforamazonia #climatechange #amazonia #instagram #wildlifephotography #9gag #fncreation #ps_psychedelic #creativecloud_refresh #rainforest #amazonjungle #nature #savetheamazon #rainforestalliance

Príspevok, ktorý zdieľa Etee (@shopetee),

 

"Za záchranu prírody sa musíme spojiť. Máme na to už len niekoľko rokov. Každý deň sa snažím konať tie správne veci. Nenávisť ma nemôže nikdy ovplyvniť, pretože vždy konám s láskou," vyjadrila sa Alejandra Lara na záver. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies