Mesto Skalica spustilo dotazník k projektu mestského parku pod hradbami

NETKY.SK • 20 Marec 2023, 09:30 • 2 min
Mesto Skalica spustilo dotazník k projektu mestského parku pod hradbami

SKALICA - Mesto Skalica spustilo prvú fázu pripravovaného projektu Mestský park pod hradbami, ktorý bude vybudovaný na mieste súčasného dopravného ihriska. Informoval o tom hovorca mesta Juraj Chovanec.

slovakia

left justify in out

"Tento priestor dlhodobo slúži skôr na športové a odpočinkové aktivity než na svoj pôvodný účel. Mesto sa preto rozhodlo dopravné ihrisko pretvoriť a vybudovať na ňom zázemie pre všetky vekové kategórie," uviedol Chovanec. Mesto spustilo rozsiahly dotazník, ktorý bude verejnosti prístupný do 15. mája. "Skaličania ho nájdu na samostatnej webovej adrese www.parkpodhradbami.sk. Prostredníctvom neho budú môcť ovplyvniť budúcu podobu parku, ako aj jeho charakter," doplnil hovorca.

 

Všetky nápady, podnety i fotografické inšpirácie, ktoré sa zozbierajú v rámci prieskumu, budú neskôr slúžiť ako podklad na architektonickú súťaž návrhov. "Tú mesto plánuje vyhlásiť koncom leta. Zámer vytvoriť tento oddychový priestor je v súlade s dlhodobou stratégiou mesta budovať zelené plochy všade tam, kde to charakter miesta umožňuje," informoval Chovanec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies