Cykloturistický vlak Záhoráčik začína v sobotu svoju tretiu sezónu

NETKY.SK • 27 Apríl 2019, 8:28 • 2 min
Cykloturistický vlak Záhoráčik začína v sobotu svoju tretiu sezónu

BRATISLAVA - Cykloturistický vlak Záhoráčik začína v sobotu svoju tretiu sezónu.

slovakia

left justify in out

Na svoju prvú jazdu sa vydá o 8.20 h zo Záhorskej Vsi. V cieli trasy v Plaveckom Podhradí sa bude konať slávnostné otvorenie sezóny. TASR o tom informovala Veronika Beňadiková z tlačového oddelenia Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Cyklovlak bude premávať až do polovice októbra počas víkendov a sviatkov.

 

Pri príležitosti dňa otvorenia sezóny môžu podľa Beňadikovej návštevníci v sobotu navštíviť aj Plaveckú jaskyňu, ktorá nie je bežne prístupná. Vlakom sa budú môcť počas sezóny zviezť turisti, ktorí si chcú urobiť pešie túry, alebo sa na zaujímavé miesta od zastávok plánujú dostať na bicykli, súprava je totiž vybavená i špeciálnym vozňom na ich umiestnenie.

 

Cyklovlak Záhoráčik bude premávať do 13. októbra počas víkendov a sviatkov na trase Záhorská Ves – Plavecké Podhradie. V stanici Zohor budú nadväzné prípoje do Bratislavy v oboch smeroch, vrátane prepravy bicyklov. Tento vlak bude premávať trikrát denne.

 

"Cyklovlak Záhoráčik previezol v minulom roku takmer 8000 ľudí. Sezónne vlakové spojenie využívajú najmä cykloturisti, turisti, ale aj rodiny s deťmi. BSK preto v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko v tomto projekte pokračuje aj v roku 2019," uviedol predseda BSK Juraj Droba.

 

Na trati platia cestovné preukazy Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), okrem poplatkov za prevoz bicyklov, aj zľavová turistická karta Bratislava CARD City & Region.

 

Projekt spustil BSK v roku 2017 v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK), ako aj so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona