Šéf NBS Makúch: ECB už nemá veľký priestor pre ďalšie zníženie úrokových sadzieb

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 08:13 • 2 min
Šéf NBS Makúch: ECB už nemá veľký priestor pre ďalšie zníženie úrokových sadzieb

BRATISLAVA - Európska centrálna banka (ECB) môže ešte viac uvoľniť menovú politiku, ak to bude potrebné, ale už nemá veľký priestor pre zníženie úrokových sadzieb, uviedol šéf Národnej banky Slovenska (NBS) a člen Rady guvernérov ECB Jozef Makúch. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Znižovanie úrokových sadzieb ako nástroj menovej politiky je takmer vyčerpané a ďalšie skresanie sadzieb bude mať menší vplyv, uviedol Makúch. Odteraz je podľa neho možné považovať zníženie sadzieb len za psychologický nástroj.

 

ECB začiatkom marca prijala balík opatrení na uvoľnenie menovej politiky, ktoré majú podporiť ekonomiku a rast cien. Jeho súčasťou bolo aj zníženie všetkých troch hlavných úrokových sadzieb a zvýšenie programu výkupu aktív. Banka tiež oznámila ďalšie kolo dlhodobých refinančných operácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies