Šéf britskej obrany: Letecké základne na Cypre sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým

NETKY.SK • 10 Február 2017, 13:09 • 2 min
Šéf britskej obrany: Letecké základne na Cypre sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým

NIKÓZIA - Prítomnosť dvoch vojenských základní Spojeného kráľovstva na Cypre je v čase masového prílevu migrantov "omnoho dôležitejšia než kedykoľvek predtým", povedal dnes na návšteve rozdeleného ostrova britský minister obrany Michael Fallon.

slovakia

left justify in out

Koaličné sily sa v tomto roku zamerajú na "rozhodujúci úder" proti džihádistickej skupine Islamský štát (IS), povedal Fallon po rokovaniach s cyperským kolegom.

 

Britské bojové lietadlá umiestnené na leteckej základni britského Kráľovského letectva (RAF) Akrotiri na Cypre podnikli podľa šéfa britskej obrany v uplynulých dvoch rokoch 1200 leteckých útokov na ciele IS v Iraku a Sýrii.

 

Fallon upozornil, že IS v súčasnosti v Iraku kontroluje necelých desať percent územia. Vyzdvihol "závažnú úlohu" Cypru, ktorú zastáva v rámci zaisťovania bezpečnosti vo východnej časti Stredozemného mora.

 

Fallon je vôbec prvým ministrom obrany Spojeného kráľovstva na štátnej návšteve tohto ostrova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies