Ideálna zostava hráčov La Ligy za posledných 10 rokov

NETKY.SK • 3 Január 2020, 13:19 • 2 min
Ideálna zostava hráčov La Ligy za posledných 10 rokov

Desať rokov vo futbale predstavuje veľmi dlhé obdobie. Keď si to zoberieme podľa štatistík, je to 10 krát víťaz Ligy majstrov, domácej ligy, ligového poháru, Európskej ligy, superpoháru a pod. Za toto obdobie každý tím v Európe prešiel zmenou. Niektorým sa darilo menej, iným zase viac.

slovakia

left justify in out

Len prednedávnom sme vám predostreli mená, ktoré si športový portál Goal.com vybral ako to najlepšie do základnej zostavy anglickej Premier league za posledných desať rokov. Teraz je na rade, podľa niektorých odborníkov, najlepšia futbalová liga sveta a to španielska La Liga.

 

img

 

Atlético so zastúpením v bráne
Ideálne rozostavenie pre najlepší tím dekády v Španielsku je podľa Goal.com taktiež ako v Premier League 4-3-3. Do brány sa postavil slovinský reprezentant Jan Oblak. Pre tohto hráča bolo vykúpením, keď Chelsea odmietla predať Thibuata Curtoisa do Atlética, kde dlhé roky hosťoval. Akonáhle sa na Stamford Bridge uvoľnilo miesto po legendárnom Petrovi Čechovi, Curtois zaplatal jeho miesto. Atlético tak prišlo o možno najlepšieho hráča, no objavilo ďalší klenot. Výhodou Madridčanov je, že Oblak u nich nie je na hosťovaní, takže ho nedrží žiadna iná zmluva.

 

 

Stopérske duo z reprezentácie
V Španielsku nenájdete medzi stopérmi väčšie mená ako Sergio Ramos a Gerard Pique. Na jednej strane kolegovia zo španielskej reprezentácie, na strane druhej veľkí rivali dvoch najväčších futbalových klubov v krajine, Realu Madrid a FC Barcelony. Pique je aj vďaka svojej manželke Shakire známy vo svete mimo futbalovej scény viac ako ostatní. U Sergia Ramosa je zaujímavé, že na rozdiel od Piqueho nie je odchovancom svojho tímu. Do Realu prišiel zo Sevilly ešte ako krajný obranca, no práve tu sa vyprofiloval na mozog mužstva, ktorý sa stal po odchode Ronalda ešte vplyvnejším. V Barcelone všetci dobre vieme, kto je ťahúňom a mozgom mužstva. 

 

 

Krajní obrancovia z Brazílie
A máme to ďalších reprezentačných kolegov. Je veľmi zaujímavé, že Brazília dokáže vyprodukovať ohromných futbalových hráčov, ktorým to ale akosi na veľkých medzinárodných turnajoch nejde. Marcelo a Dani Alvés boli pre svoje tímy v uplynulom desaťročí nenahraditeľní. Veď si len spomeňte, keď Alvés odišiel z Nou Campu do Paríža, ako sa razom stal krajný cíp obrany Barcelony zraniteľným. Marcelo pôsobí v Madride už dlhé roky a patrí ku generácií hráčov, ktorým sa podarilo trikrát po sebe vyhrať Ligu majstrov. 

 

img

 

Legendy v zálohe
V zálohe okrem futbalistu roka 2018 Luku Modriča, ktorý to s chorvátskom dotiahol až do finále MS v Rusku, patria aj dvaja velikáni z Barcelony, ktorí už neobliekajú dres žiadneho európskeho klubu. Duo Xavi a Iniesta sa nedá opísať inak ako dokonalé. Nielen spoluhráči, ale aj kamaráti to dokazovali napríklad aj výmenou svojich čísiel na reprezentačných dresoch. Xavi nosil v Barcelone 6 a v repre 8, Iniesta zase naopak. Sú majstrami sveta, dvakrát po sebe majstrami Európy a poslednými šampiónmi Ligy majstrov v drese Barcelony.

 

img

 

Najlepší hráči sveta
V útoku sú dve mená viac ako jasné. Messi a Ronaldo sú najlepšími hráčmi sveta. Mnohokrát sa vedie diskusia, ktorý je vlastne tým lepším hráčom, pretože Ronaldovi sa viac darí v Lige majstrov, Messimu zase v domácej lige. Navrch má Ronaldo hlavne v reprezentácii, s ktorou ako kapitán získal titul majstra Európy v roku 2016. Messi naproti tomu prehral finále Copa America dvakrát proti Chile a rovnako tak MS 2014 v Brazílii proti Nemecku. Momentálne je práve on držiteľom Zlatej lopty ako najlepší hráč sveta.

 

 

Ikona Portugalska

Bez ohľadu na ďalšie štatistiky týchto dvoch futbalistov by sme mali byť vďační za túto dobu, ktorá nám priniesla tak dlhodobo konzistentných hráčov znamenajúcich pre súčasný futbal veľmi veľa. Posledným hráčom v zostave by mohol byť v podstate aj Luis Suaréz z Barcelony, lenže ten prišiel do Španielska v roku 2014. Neymar, Benzema aj Bale by v iných ligách boli možno úplne najlepší, lenže v Španielsku majú prednosť práve títo dvaja. Navyše Ronaldo je v tejto zostave zaradený na post hrotového útočníka. Portugalčan aj napriek tomu, že už zmenil pôsobisko, zanechal v Reale Madrid hlbokú stopu.

 

 

Francúzska hviezda ako tretí útočník
Za tretieho útočníka bol napokon vybratý Francúz Antoine Griezmann. Z Realu Sociedad, kde už boli jeho výkony na úrovni svetovej triedy, sa ukázal na MS 2014. Boj oňho vyhralo najprv Atlético Madrid, kde sa stal hviezdou tímu. V sezóne 2015/2016 sa mu nepodarilo vyhrať Ligu majstrov nad mestským rivalom po pokutových kopoch. Od tej doby, podľa viacerých zdrojov, začal uvažovať o prestupe do „väčšieho“ klubu. Na to si však musel počkať až po ďalších MS tentoraz v Rusku. Od roku 2018 pôsobí na Nou Campe a v ideálnej zostave La Ligy je úplným právom, pretože v najlpšej španielskej lige hrá už za tretí klub.

 

 

Real, Barca, Atlético

Nie je sa čomu diviť, že zostavu ovládli Real Madrid a FC Barcelona. Je jasne vidieť, že ani jeden klub nedisponuje najlepším brankárom sveta. Tým je pre tento rok vyhlásený Alisson Becker z Liverpool, mimochodom víťaz poslednej edície Ligy majstrov. Jan Oblak ako zástupca Atlética sa bude možno z Madridu už čoskoro sťahovať, alebo pri nepresvedčivých výkonoch Curtoisa dostane príležitosť práve v Reale? Prestupy niekedy nedávajú žiadny význam, inokedy sa zase vydaria. Najlepším tímom desaťročia v španielskej La Lige sa však stala zostava zložená z týchto hráčov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies