Scolari oznámil nomináciu Brazílie na domáce MS

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 08:20 • 2 min
Scolari oznámil nomináciu Brazílie na domáce MS

SAO PAULO - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luis Felipe Scolari zverejnil 23-člennú nomináciu na blížiace sa majstrovstvá sveta v domácom prostredí.

slovakia

left justify in out

Do výberu sa nezmestili známe mená Kaká, Ronaldinho, Robinho, Philippe Coutinho či Lucas Moura. Kapitánom 5-násobných svetových šampiónov bude stopér francúzskeho tímu Paríž St. Germain Thiago Silva.

 

Iba šesť futbalistov z aktuálnej nominácie sa už v minulosti dostalo do výberu mužstva "kanárikov" na majstrovstvá sveta. Ide o najnižšie číslo od roku 1978, keď si účasť na záverečnom turnaji MS v Argentíne vybojovalo päť hráčov s predchádzajúcou skúsenosťou z najvyššieho svetového fóra. 

 

Brazílski reprezentanti sa stretnú 26. mája v Riu de Janeiro a odohrajú dva prípravné duely s Panamou a Srbskom. Púť šampionátom odštartujú 12. júna v meste Sao Paulo proti Chorvátsku. 

 

Nominácia Brazílie na MS 2014 vo futbale: 
Brankári: Júlio César (FC Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Gremio) 
Obrancovia: Dani Alves (FC Barcelona), Maicon (AS Rím), Marcelo (Real Madrid), Maxwell, Thiago Silva (obaja Paríž St. Germain), David Luiz (FC Chelsea), Dante (Bayern Mníchov), Henrique (Neapol) 
Stredopoliari: Paulinho (Tottenham), Ramires, Oscar, Willian (všetci FC Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Inter Miláno), Bernard (Šachtar Doneck) 
Útočníci: Fred (Fluminense), Neymar (FC Barcelona), Hulk (Zenit Petrohrad), Jô (Atlético Mineiro) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies