VIDEO: Strašne nešťastie v Pakistane! Požiar vlaku si vyžiadal viac ako 60 obetí

NETKY.SK • 31 Október 2019, 08:48 • 2 min
VIDEO: Strašne nešťastie v Pakistane! Požiar vlaku si vyžiadal viac ako 60 obetí

ISLAMABAD - Pri požiari vlaku, ku ktorému došlo v dnešných hodinách v pakistanskej provincii Pandžáb ležiacej na východe krajiny, prišlo o život 65 ľudí a desiatky ďalších utrpelo rozsiahle popáleniny a zranenia. Informovala o tom televízia Geo TV a portál BBC News.

slovakia

left justify in out

Požiar spôsobil výbuch plynových varičov, ktoré si do vozňov napriek zákazu zobrali niektorí cestujúci, aby si na nich mohli pripraviť raňajky. Vlak podľa Geo TV smeroval z Karáči do mesta Rávalpindí. K nešťastiu došlo v okamihu, keď sa blížil k mestu Liákatpur. Zhoreli najmenej tri vozne, z ktorých ešte za jazdy začali vyskakovať cestujúci. Zvyšní prišli o život priamo vo vozňoch.

 

 

Hasičom sa už požiar podarilo uhasiť. Na mieste nešťastia zasahuje aj pakistanská armáda. V lete sa v krajine odohrala podobná katastrofa, keď v júli minimálne 24 ľudí zomrelo pri železničnom nešťastí takisto v provincii Pandžáb. Rýchlik smerujúci z mesta Láhaur do Kvéty narazil v železničnej stanici do stojaceho nákladného vlaku.

 

V Pakistane však bohužiaľ takéto straty na životoch pri železničných nešťastiach nie sú vôbec neobvyklé. Počet zranených, či strate na živitoch je stále vysoký pretože vlaky prevážajú oveľa väčší počet cestujúcich, ako dovoľuje kapacita vozňov. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies