Schumacher išiel mimo zjazdovky: Dôvodom nehody neboli lyže ani rýchlosť

NETKY.SK • 8 Január 2014, 14:58 • 2 min
Schumacher išiel mimo zjazdovky: Dôvodom nehody neboli lyže ani rýchlosť

ARBERTVILLE - Bývalý šampión F1 Michael Schumacher bol pred ťažkou nehodou asi tri až šesť metrov mimo vyznačenej zjazdovky. Počas stredajšej tlačovej konferencie v Albertville to vyhlásil prokurátor Patrick Quincy.

slovakia

left justify in out

Kameň, na ktorý dopadol Schumacher hlavou, sa nachádzal deväť metrov od vyznačenej zjazdovky. Podľa Quincyho neboli príčinou vážnej nehody jeho lyže a ani vybavenie, ktoré malo byť vo veľmi dobrom stave. Rovnako by nemala byť kľúčovým prvkom ani rýchlosť, no tú vyšetrovatelia ešte nepoznajú. "Zatiaľ ju nedokážeme presne určiť," uviedol Stephane Bozon a Quincy dodal, že "Schumacher bol veľmi dobrý lyžiar".

Tieto informácie získali z dvojminútového záznamu z kamery, ktorú mal bývalý majster sveta na svojej helme. Podľa záznamu Schumacher stratil rovnováhu, keď zišiel z červenej zjazdovky. Náraz na kameň zlomil helmu na dve časti. Podľa doktorov mu zachránila život. Vyšetrovatelia v stredu potvrdili, že zjazdovka v stredisku Meribel bola upravená a označená podľa národných štandardov. "Podľa našich zistení rešpektovala všetky predpisy," uviedol ďalej Quincy, ktorý so svojimi spolupracovníkmi vypočuli už viacero ľudí zo svahu, lekárov a expertov. Quincy uviedol, že vyšetrovanie prebieha rovnako ako pri každej inej vážnej lyžiarskej nehode a zdôraznil, že jeho cieľom je objasniť, čo sa stalo a nie nutne určiť vinu. Zatiaľ nie je jasné, dokedy bude trvať. Schumacherov stav je po nehode stabilizovaný, ale naďalej kritický. Štyridsaťpäťročný Nemec leží v umelom spánku v nemocnice v Grenoble.

Najúspešnejší pilot v dejinách "efjednotky" so siedmimi titulmi a 91 triumfami utrpel v nedeľu 29. decembra po lyžiarskom úraze vo Francúzskych Alpách vážne zranenia hlavy a musel podstúpiť dve operácie. Pri druhej mu odstránili väčší hematóm a zmiernili tak tlak na jeho mozog. Schumacher bol v Meribel na rodinnej dovolenke. V stredisku vlastní horskú chatu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies