Veronika Remišová: Predseda Smeru-SD účelovo klame!

NETKY.SK • 4 Október 2021, 15:39 • 2 min
Veronika Remišová: Predseda Smeru-SD účelovo klame!

BRATISLAVA - Vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová pokladá za neakceptovateľné, ak na policajnej inšpekcii stále vyšetrujú ľudia, ktorí dvanásť rokov neboli schopní vidieť organizované korupčné skupiny vo vedení polície.

slovakia

left justify in out

Remišová to uviedla v statuse na sociálnej sieti. Podľa nej o stave inšpekcie vypovedá aj to, že sa jej bývalý riaditeľ priznal ku korupcii, ale aj to, že inšpekcia ochotne začala účelové a neopodstatnené stíhanie policajtov Národnej kriminálnej agentúry.

 

 

„To tvrdí súd, ktorý policajtov pustil z väzby a ja očakávam, že v tejto veci bude vyvodená aj personálna zodpovednosť. Aj preto budem spolu s koaličnými partnermi hovoriť o rýchlych zmenách inšpekcie tak, aby namiesto krytia systému ,našich ľudí’ Smeru a Hlasu naozaj plnila svoje zákonné úlohy,“ uviedla Remišová.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Kajúcnik Szabó dostal za prijímanie úplatku podmienku a pokutu!

 

imgimg


Špecializovaný trestný súd dnes schválil dohodu o vine a treste s bývalým šéfom inšpekcie z čias vlády Smeru-SD. Adrián Szabó sa priznal k vynášaniu informácií a k prijímaniu úplatku. Do funkcie šéfa inšpekcie ho vymenovala ešte v roku 2018 vtedajšia ministerka Smeru, dnes poslankyňa zo strany Hlas Denisa Saková.

 

Možno vás zaujme: Hlas-SD vyzýva ministra Lengvarského, aby poslal ministra Matoviča kade ľahšie
 

img


„Po jeho obvinení Robert Fico rozprával o zastrašovaní. Dnešná dohoda o vine a treste ale ukazuje, že predseda Smeru účelovo klame len preto, aby spochybnil prácu polície a prokuratúry, ktorá stíha doteraz nedotknuteľných spolupracovníkov a nominantov Smeru,“ napísala Remišová.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies