Tublatanka vydala po 13-tich rokoch nový album, pozrite si rozhovor s lídrom Maťom Ďurindom!

NETKY.SK • 12 Marec 2023, 17:00 • 2 min
Tublatanka vydala po 13-tich rokoch nový album, pozrite si rozhovor s lídrom Maťom Ďurindom!

Legendárna skupina Tublatanka oslavuje 40 rokov na hudobnej scéne, vydáva nový album a pre fanúšikov pripravila veľkolepé výročné turné po celom Slovensku. Líder kapely Maťo Ďurinda Netkám prezradil, ako album vznikal, ako sa mu spolupracovalo s Martinom Sarvašom aj to, že jeho manželka je fanúšičkou aj kritičkou Tublatanky!

slovakia

left justify in out

Tublatanka je na hudobnej scéne neuveriteľných 40 rokov, počas ktorých priniesla megahity ako Pravda víťazí, Žeravé znamenie osudu, Láska, drž ma nad hladinou, Šlabikár, Skúsime to cez vesmír či Dnes. Kultová skupina vydala počas existencie jedenásť radových albumov a teraz prichádza s novým nosičom s názvom Uprostred chaosu.

img

Mám veľkú radosť že sme priniesli fanúšikom Tublatanky nový radový album po vyše desiatich rokoch a ďakujem im za ich trpezlivosť. Počas tohto dlhého obdobia  sme sa obhliadli späť a vydali dva výberové albumy najlepších piesní, o ktoré nás  žiadalo naše vydavateľstvo a odohrali stovky koncertov. Ale cítili sme, že je najvyšší čas urobiť nový album, vypočuť fanúšikov a splniť ich želanie,“ prezradil líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

img

Nový album Uprostred chaosu vznikal dva roky a postupne sa nahrával v troch štúdiách Lavagance, Loft a Randal v Seredi. Na dvanástom hudobnom počine Tublatanky sa producentsky podieľal Maťo Ďurinda. Zvuk a mix albumu má na konte zvukový majster a gitarista Jimi Cimbala. Okrem svojich skladieb Maťo Ďurinda na albume autorsky spolupracoval s manželkou Mirkou.

 

Moja manželka na album Uprostred chaosu zložila mnohé piesne a texty. Ona sedela za klavírom a ja som sedel s gitarou a spolu sme tvorili. Ona ma rockovú hudbu v srdci. Od malička bola speváčka, hrala na gitare a mala dokonca dievčenskú rockovú kapelu aj s vlastnými pesničkami. Od detstva sa venuje skladaniu piesní a textov. Jej najobľúbenejšími kapelami sú The Beatles, The Rolling Stones, Deep Purple či Led Zeppelin. Je aj veľkou fanúšičkou Tublatanky. A to cez jej otca, ktorý si kúpil hneď prvý náš album. Ale je nielen fanúšik, aj veľký kritik kapely,“ s úsmevom prezradil Maťo.  

 

Dve piesne – baladu a rockovú vypaľovačku zložil na nový album basgitarista Juraj Topor. Líder kapely Maťo Ďurinda na piesňach spolupracoval aj s dlhoročným textárom Martinom Sarvašom, ktorého texty má Tublatanka od prvej debutovej LP platne z roku 1985 až do dnes. Sarvaš je aj autorom textu k skladbe Dobrí priatelia, podľa ktorej nazvala Tublatanka svoje výročné turné.

 

"Keď som skladbu Dobrí priatelia zložil, cítil som, že je silne melodická a môže si ju každý zaspievať a zahrať. Keď sa kamaráti spolu stretnú, tak si pri piesni Dobrí priatelia môžu zaspomínať na spoločné príbehy, staré lásky, na časy dobré aj zlé. A zdvihnúť pohár na oslavu priateľstva. Pieseň Dobrí priatelia by mohla spájať ľudí v dnešnej rozdelenej slovenskej spoločnosti," skonštatoval Maťo Ďurinda.

img

Kultová kapela oslávi výročie na hudobnej scéne výnimočným turné. Na 40 rockov Dobrí priatelia tour poteší fanúšikov v dvanástich slovenských mestách a predvedie im dvojhodinový rockový nášup a vyše 20 piesní. Turné štartuje 16. marca v Leviciach a vstupenky sú dostupné tu.  Všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke Tublatanky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies