Schmiedlovej sa vzďaľuje štart na WTA Elite Trophy

NETKY.SK • 16 September 2015, 10:28 • 2 min
Schmiedlovej sa vzďaľuje štart na WTA Elite Trophy

BRATISLAVA - Slovenskej tenistke Karolíne Schmiedlovej sa vzďaľuje štart na "výberových" tzv. malých MS 2015, ktoré sa uskutočnia v novom dejisku, pod zmeneným názvom a s upraveným formátom.

slovakia

left justify in out

Na podujatie WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji (2. - 8. novembra, tvrdý povrch, celková dotácia 2,5 milióna USD, v minulosti WTA Tournament of Champions) sa vo dvojhre kvalifikujú hráčky na 9. - 19. pozícii v hodnotení (pribudne jedna držiteľka voľnej karty) za ostatných 52 týždňov do hlavného šampionátu WTA Finals (25. októbra - 1. novembra v Singapure) a pri odrátaní bodov za veľké aj malé MS 2014. V princípe to znamená kopírovanie renkingu Road to Singapore, v ktorom Schmiedlová momentálne figuruje na 29. pozícii. Je teda desiata pod čiarou a za Taliankou Robertou Vinciovou zaostáva o 676 bodov. Na ilustráciu: 21-ročná Košičanka tento rok získala dva tituly s hodnotou International, za každý z nich 280 bodov.

Cestu zverenkyne Milana Martinca Schmiedlovej na malé MS v porovnaní s minulosťou (Bali 2009 - 2011, Sofia 2012 - 2014) značne skomplikoval fakt, že ubudlo "redukčné" základné kvalifikačné kritérium v podobe triumfu na niektorom z turnajov so štatútom International v predmetnej sezóne.

V Ču-chaji, dejisku WTA Elite Trophy v sezónach 2015 - 2019, sa v singli predstaví tucet tenistiek, ktoré rozdelia do štyroch základných skupín po troch. Víťazky skupín postúpia do semifinále. Vo štvorhre bude hrať šesť párov vo dvoch skupinách po troch tandemoch. Víťazky skupín si zahrajú finále.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies