Saudskoarabský princ sa pokúšal prepašovať z Libanonu dve tony amfetamínu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 13:01 • 2 min
Saudskoarabský princ sa pokúšal prepašovať z Libanonu dve tony amfetamínu

BEJRÚT - Bezpečnostné zložky v Libanone dnes na medzinárodnom letisku v Bejrúte zadržali saudskoarabského princa, ktorého obvinili z pokusu o prevoz drog v jeho súkromnom lietadle.

slovakia

left justify in out

Princ Abdal Muhsín ibn Walíd ibn Abdal Azíz Saúd a ďalšie štyri osoby boli zadržané na Letisku Rafíka Harírího kvôli prechovávaniu narkotík, a to v 24 vreciach a ôsmich kufroch "plných drog".

 

Podľa libanonskej televízie al-Majádín sa pätica podozrivých pokúsila na palube súkromného lietadla do Saudskej Arábie prepašovať spolu dve tony lieku Captagon. Prípadom sa zaoberá libanonská polícia.

 

Liek Captagon na báze amfetamínu je "stimulantom, ktorý po užití vyvoláva u človeka istý druh eufórie - veľa rozprávate, nemôžete spať, jesť, ste plný energie," vysvetlil pre libanonské médiá miestny psychiater Ramzi Haddad.

 

Médiá tiež tvrdia, že captagon je obľúbenou drogou príslušníkov jednotiek extrémistického Islamského štátu (IS). Časť expertov sa domnieva, že časť príjmov IS pochádza práve z predaja tejto drogy, ktorá je na výrobu finančne nenáročná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies