Saudskoarabský klub Al-Hilal posúva hranice: Historický počet víťazstiev v rade vo futbale

NETKY.SK • 15 Marec 2024, 15:30 • 2 min
Saudskoarabský klub Al-Hilal posúva hranice: Historický počet víťazstiev v rade vo futbale

Saudskoarabský klub Al-Hilal v utorok 12. marca vytvoril svetový rekord v počte víťazstiev v mužskom futbale, keď v Lige majstrov AFC zdolal Al-Ittihad 2:0.

slovakia

left justify in out

Pre Al-Hilal to bolo 28. víťazstvo v rade, čím prekonal predchádzajúci rekord waleského tímu The New Saints zo sezóny 2016/17. Predtým držal rekord 44 rokov holandský gigant Ajax po sérii 26 víťazstiev v rokoch 1971 až 1972.

"Všetci v Al Hilal sa tešíme, že sme dosiahli svetovú futbalovú históriu, keď sme vyhrali 28 zápasov po sebe," povedal manažér Jorge Jesus. "Je to skutočne neuveriteľný úspech a chcem sa poďakovať všetkým v klube za ich podiel na tomto významnom víťazstve."

Do druhého zápasu utorňajšieho štvrťfinále vstupoval Al-Hilal s náskokom 2:0. V prvom polčase takmer znížil, keď Romarinho trafil žrď. Domáci dominovali väčšinu úvodnej fázy zápasu v Džidde a až v 61. minúte ľavý obranca Yasser Al-Shahrani dostal modré vlny do vedenia.

Akékoľvek šance na nepravdepodobný návrat sa pre Al-Ittihad rozplynuli, keď Abderrazak Hamdallah dostal červenú kartu za to, že chytil Aliho Al-Bulaihiho pod krk, a potom Malcom v nadstavenom čase strelil druhý gól Al-Hilalu. "Na rekordoch nezáleží toľko ako na trofejach," dodal Jesus. "Je na každom v Al-Hilal, aby sme sezónu uzavreli ako majstri Roshn Saudskej ligy a splnili naše ciele v pohárových súťažiach. Až potom môžeme skutočne oslavovať."

Al-Hilal, ktorý sa usiluje o piaty ázijský titul, sa najbližšie stretne v semifinále Ligy majstrov s Al Ainom po tom, čo emirátsky tím vyradil zo súťaže Al-Nassr Cristiana Ronalda. Al-Hilal, ktorého víťazné ťaženie sa začalo 25. septembra, naposledy prehral 12. augusta.

Tím, ktorý v tejto sezóne v saudskoarabskej Pro League neprekonal, má na čele tabuľky 12-bodový náskok pred Al-Nassr. Ešte pôsobivejšie je, že tento úspech dosiahol zväčša bez hviezdneho hráča Neymara, ktorý v novembri podstúpil vážnu operáciu kolena.

Podľa Guinnessovej knihy rekordov má Olympique Lyonnais Féminin najviac po sebe idúcich víťazstiev vo futbale - mužskom aj ženskom - so 41 víťazstvami vo všetkých súťažiach v rokoch 2012 až 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies