SaS žiada policajtov a prokurátorov, aby sa nedali zatiahnuť do politického boja

NETKY.SK • 18 August 2015, 12:52 • 2 min
SaS žiada policajtov a prokurátorov, aby sa nedali zatiahnuť do politického boja

BRATISLAVA - Strana SaS vyzýva policajtov a prokurátorov, aby sa nenechali zaťahovať do predvolebného politického boja medzi vládnou stranou Smer-SD a jej oponentmi. Reaguje tým na minulotýždňovú policajnú raziu v centrále rodinnej firmy lídra OĽaNO Igora Matoviča regionPRESS.

slovakia

left justify in out

Zároveň žiada policajných šéfov a ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), aby verejnosti o prípade poskytli nevyhnutné informácie. Strana Richarda Sulíka pochybuje o tom, či anonymné podanie dalo relevantné dôvody na policajnú akciu.

 

"Strana SaS uznáva, že orgány činné v trestnom konaní sú povinné zaoberať sa aj anonymnými podaniami, ale nie každé anonymné podanie je legitímnym zdrojom na uskutočnenie razie, na zasahovanie do súkromného vlastníctva a súkromia osôb," zdôrazňuje šéf SaS Richard Sulík a jeho podpredsedovia Ľubomír Galko, Jana Kiššová a Jozef Mihál.

 

Ak sa nepotvrdia podozrenia z krátenia dane v spravodlivom trestnom procese, považuje SaS situáciu okolo vydavateľstva regionPRESS za "ďalšie zneužitie polície v politickom zápase, za poľutovaniahodný pokus o kompromitáciu opozičného politika, za zastrašovanie všetkých, ktorí aktívne oponujú vláde Roberta Fica".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies