Jaroslav Naď poďakoval vojakom pri príležitosti Medzinárodného dňa mierových síl OSN

NETKY.SK • 29 Máj 2021, 09:28 • 2 min
Jaroslav Naď poďakoval vojakom pri príležitosti Medzinárodného dňa mierových síl OSN

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď dnes poďakoval vojakom slúžiacim pri mierových silách Organizácie spojených národov.

slovakia

left justify in out

Urobil tak pri príležitosti Medzinárodného dňa mierových síl OSN.  Od vzniku samostatnej Slovenskej republiky pôsobilo pod vlajkou OSN v medzinárodnom krízovom manažmente už viac ako 11 000 príslušníkov Ozbrojených síl SR. 

 

img

 

Príslušníci Ozbrojených síl SR pomáhajú po celom svete už viac ako 28 rokov. Pôsobili v celkovo 16 mierových misiách OSN. Pomáhajú aj v súčasnosti v mierovej misii UNFICYP na Cypre a UNTSO v Golanských Výšinách je aktuálne 240 slovenských vojakov a vojačiek.

 

Naši vojaci a vojačky takýmto spôsobom pomáhajú po celom svete už 28 rokov. Odísť ďaleko od svojich blízkych, aby pomohli najzraniteľnejším a odovzdali svoje skúsenosti a poznatky tým, ktorí to potrebujú, si pritom žiada veľkú dávku odvahy a odhodlania,“ povedal Naď.

 

Prečítajte si tiež: Ako dopadla návšteva Eduarda Hegera na Ukrajine?


Mierové misie OSN sa môžu zameriavať na prevenciu prepuknutia konfliktu, prípadne jeho rozšírenia za hranice štátu, ako aj na stabilizáciu konfliktných situácií po ich vypuknutí, vytvorenie podmienok pre skupiny snažiace sa o mierové dohody, alebo aj na pomoc pri vytváraní mierových dohôd.

 

"Nielen pri príležitosti dnešného dňa vyjadrujem vojačkám a vojakom úprimný obdiv. Úlohy, ktoré denne vykonávajú so zreteľom na naplnenie slov vojenskej prísahy, sú často na hranici síl. Myslím aj na rodiny tých, ku ktorým sa žiaľ, vojaci zo zahraničných misií domov nevrátili. Ďakujeme za Vašu službu a odhodlanie, ktoré sú citeľné aj v rámci medzinárodného spoločenstva," napísal na sociálnej sieti Naď.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies