Klimatickí aktivisti plánujú prerušiť dodávky plynu a ropy

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 06:40 • 2 min
Klimatickí aktivisti plánujú prerušiť dodávky plynu a ropy

BERLÍN – Klimatickí aktivisti z nemeckej skupiny Posledná generácia oznámili v utorkovom otvorenom liste spolkovej vláde svoj budúcotýždňový zámer prerušiť dodávky plynu a ropy v Nemecku. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne aktivistov musí byť „fosílne šialenstvo“ zastavené. „Robíme to preto, lebo z vašej strany, bohužiaľ, neprichádzajú žiadne plány na zastavenie ničenia. Tie sú však nevyhnutné, ak má mať mladá generácia šancu na prežitie,“ uviedli aktivisti v liste.

 

Skupina v uplynulých týždňoch upozorňovala na svoje ciele sériou protestov v Berlíne, Hamburgu a Frankfurte, kde blokovala cesty vedúce k trom najväčším letiskám v Nemecku. Pri protestoch sa aktivisti prilepili k vozovke lepidlom. Polícia zadržala niekoľkých členov skupiny, spresňuje DPA.

 

 

Možno vás zaujme: Bidenova videokonferencia: Potrebné sú ďalšie sankcie proti Rusku

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona