Škôlky praskajú vo švíkoch, pomôcť majú lesné kluby

NETKY.SK • 6 September 2021, 12:37 • 2 min
Škôlky praskajú vo švíkoch, pomôcť majú lesné kluby

BRATISLAVA – Strana SaS presadzuje zápis detských lesných klubov do registra zariadení predprimárneho vzdelávania.

slovakia

left justify in out

Poslanci vládnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) navrhujú, aby detské lesné kluby mohli byť zapísané do registra zariadení predprimárneho vzdelávania.  

 

Ide o návrh zákona, ktorý predkladajú poslanec Národnej rady SR (NR SR) a podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovan Sloboda a poslankyňa NR SR Anna Zemanová (obaja SaS).

 

Ako uviedol Sloboda, táto zmena by v rámci povinného predškolského vzdelávania zvýšila kapacitu materských škôl na Slovensku počas prechodného obdobia do roku 2024.

Sloboda vníma detské lesné kluby ako alternatívu voči klasickým materským školám, pričom kladie väčší dôraz na pobyt v prírode, individuálny prístup či dostatok pohybu.

 

Možnosť zápisu detského lesného klubu do registra považuje za dobrý signál pre všetkých rodičov a ich deti. „Verím, že lesné škôlky budú obohatením nášho vzdelávacieho systému,“ podotkol.
 

Prečítajte si tiež: Predprimárne vzdelávanie bude možné dočasne poskytovať aj v „nesieťových“ zariadeniach



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies