Toto by ste podceniť nemali: Stratu či krádež tabuliek s EČV treba nahlásiť!

NETKY.SK • 21 Január 2019, 09:34 • 2 min
Toto by ste podceniť nemali: Stratu či krádež tabuliek s EČV treba nahlásiť!

BRATISLAVA - Straty alebo krádež tabuliek s evidenčným číslom (TEČ) auta je potrebné bezodkladne oznámiť na polícii. Urobiť tak môžu občania aj prostredníctvom internetu.

slovakia

left justify in out

Vozidlo bez tejto značky sa nesmie používať v cestnej premávke, dokonca ani stáť na ceste. Upozornila na to hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

 

"Bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom vozidla (EČV) alebo s nečitateľnou alebo poškodenou tabuľkou sa vozidlo nesmie používať v cestnej premávke ani nechať stáť na ceste," povedala. Zdôraznila, že je predovšetkým v záujme občanov, aby odcudzenie či stratu značky ohlásili. Predísť tak môžu jej prípadnému zneužitiu, napríklad na páchanie priestupkov či trestnej činnosti. Ohlásiť stratu alebo krádež tabuliek je možné v súčasnosti aj prostredníctvom elektronických služieb na stránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Rovnako tak možno požiadať aj o ich vydanie.

 

img

 

"Pri strate alebo odcudzení tabuliek sa buď požiada o vydanie nových tabuliek (vtedy sa vozidlu pridelí iná tabuľka), alebo môže držiteľ požiadať o vydanie duplikátu pôvodne vydanej tabuľky – aj pri strate jedného kusu tabuľky sa vydávajú nové obidva kusy tabuliek, keďže duplikáty sú na tabuľke označené ako Duplikát 1 (D1) alebo Duplikát 2 (D2)," vysvetlila Baloghová.

 

O duplikát je podľa jej slov možné požiadať len dvakrát. Ako ďalej informovala, o duplikáty žiadajú najmä právnické osoby, ktoré majú na jednotlivé vozidlá vystavené rôzne doklady, v ktorých je uvedené evidenčné číslo. Ako príklad uviedla prepravné spoločnosti.

 

img

 

Základné poplatky za nové tabuľky alebo ich duplikáty, ako aj ďalšie možné kombinácie napríklad s voliteľnými alebo plastovými tabuľkami, sú uvedené aj na stránke ministerstva vnútra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona