Slovensko pozná ďalšieho kandidáta na post špeciálneho prokurátora

NETKY.SK • 19 December 2020, 14:55 • 2 min
Slovensko pozná ďalšieho kandidáta na post špeciálneho prokurátora

BRATISLAVA - Po Danielovi Lipšicovi, ktorý oznámil svoju kandidatúru počas tohto týždňa a Jánovi Šantovi, ktorý si k tomu, či bude kandidovať má vyjadriť po Vianociach, poznáme tretie meno.

slovakia

left justify in out

O funkciu špeciálneho prokurátora sa rozhodol uchádzať aj Peter Kysel, ktorý pôsobí ako prokurátor päťnásť rokov.

 

 

O funkciu špeciálneho prokurátora som sa rozhodol uchádzať ako prokurátor, ktorý pôsobí na ÚŠP Generálnej prokuratúry SR už 15 rokov. Som presvedčený, že moje skúsenosti sú dostatočné na to, aby som aj svojím doterajším prístupom k práci motivoval ostatných k ďalšej náročnej práci na ÚŠP a prispel k zmene štruktúry úradu pre zvýšenie efektívnosti postihu najzávažnejších foriem kriminality, ktoré sú vecnej príslušnosti ÚŠP," povedal pri oznamovaní kandidatúry.

 

Čítajte tiež: Advokát Daniel Lipšic potvrdil svoju kandidatúru na post špeciálneho prokurátora

 

Dozoruje mnohé kauzy

 

 

V minulosti Kysel dozoroval známe kauzy – vysokopostavených členov bratislavského gangu sýkorovcov, kde boli viac razy na doživotný trest odňatia slobody odsúdený bos Róbert Lališ alias Kýbel a ďalší obžalovaní.

 

Členovia skupiny boli právoplatne odsúdení za viacero mafiánskych vrážd – príkladom za vraždy Eduarda a Róberta Diničovcov či Romana Deáka.

 

 

img

 

 

V súčasnosti sa pojednáva na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, kauza Lališa, Ivana Cuppera, Jozefa Roháča a spol. za osem vrážd, časť z nich v štádiu pokusu. 

 

Dozoroval  tiež právoplatne odsúdených členov zločineckého gangu zo Záhoria Miroslava Štvrteckého. Dozoruje tiež zločinecké skupiny zo Serede ako Slavomíra W. - drogový gang zadržaný v rámci akcie Venal, s ktorými prebieha hlavné pojednávanie na ŠTS v Pezinku.

 

Aktuálne dozoruje prípad bývalého policajného prezidenta Milana L. a ďalších vysokopostavených členov polície a Slovenskej informačnej služby (SIS) zadržaných po nedávnej akcii Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Judáš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona