Sarkozy predstavil plán na oživenie ekonomiky a zamestnanosti

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:30 • 2 min
Sarkozy predstavil plán na oživenie ekonomiky a zamestnanosti

Sarkozy predstavil plán na oživenie ekonomiky a zamestnanosti - Svet Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dnes predstavil sériu opatrení, ktoré majú viesť k vzniku nových pracovných miest a oživeniu hospodárskeho rastu. Nepodarilo sa mu však získať súhlas

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dnes predstavil sériu opatrení, ktoré majú viesť k vzniku nových pracovných miest a oživeniu hospodárskeho rastu. Nepodarilo sa mu však získať súhlas odborárov so svojím návrhom reformy pracovného trhu.
      Miera nezamestnanosti vo Francúzsku sa už pohybuje okolo hranice 10 % a analytici očakávajú, že vzhľadom na spomaľovanie ekonomiky bude ďalej rásť. Francúzsko pritom v apríli čakajú prezidentské voľby a Sarkozy sa bude znova uchádzať o najvyšší post. Jeho rival, socialistický kandidát Francois Hollande, vo svojej kampani tvrdí,  že súčasné problémy Francúzska sú dôsledkom Sarkozyho zlej ekonomickej politiky.
      Prezident dnes preto po stretnutí s odborármi, ktorých sa snažil presvedčiť, aby podporili reformu pracovného trhu, oznámil, že plánuje uvoľniť 430 miliónov eur na opatrenia, ktoré povedú k zvýšeniu zamestnanosti a oživeniu ekonomiky. Jeho plán zahŕňa napríklad rekvalifikačné kurzy pre nezamestnaných a stimuly pre firmy, ktoré zamestnajú mladých ľudí. Navrhuje aj vytvorenie štátom financovanej organizácie, ktorá by investovala do priemyslu.
      Sarkozy však zverejnil len málo detailov o svojom hlavnom pláne, ktorým je zvýšenie konkurencieschopnosti Francúzska a tvorba nových miest. Prezradil iba to, že uvažuje o redukcii firemných odvodov do sociálneho systému a zvýšení dane z predaja, aby pokryl výpadok financií v tomto systéme.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies