Sankcie podľa Zelenského Rusko nepresvedčili! Vyzýva Moskvu na prímerie

NETKY.SK • 25 Február 2022, 12:38 • 2 min
Sankcie podľa Zelenského Rusko nepresvedčili! Vyzýva Moskvu na prímerie

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v piatok opäť prihovoril občanom prostredníctvom zverejneného videa. Ako referuje spravodajský web BBC, učinil tak v ukrajinskom a ruskom jazyku a vyzval Rusko na uzavretie prímeria.

slovakia

left justify in out

„Rusko s nami bude musieť skôr či neskôr hovoriť o tom, ako ukončiť nepriateľstvo a zastaviť túto inváziu. Čím skôr sa dialóg začne, tým menšie budú straty Ruska. Dovtedy budeme brániť našu krajinu,“ poznamenal Zelenskyj a priznal, že nemá v úmysle opustiť Kyjev napriek tomu, že je momentálne pre Rusko terčom číslo jeden. Informovalo BBC.

 

img

Zelenskyj predniesol ďalšiu prosbu západným spojencom, aby pomohli Ukrajine a zastavili útok Ruska.

 

„Dnes ráno bránime náš štát sami. Rovnako ako včera, najmocnejšie sily sveta to sledujú z diaľky. Presvedčili Rusko včerajšie sankcie? Počujeme na našej oblohe a vidíme na našej zemi, že to nestačilo,“ podotkol 44-ročný prezident.

Zelenskyj potvrdil raketové útoky pred piatkovým úsvitom, ktoré sa začali o štvrtej ráno miestneho času. Dodal, že ruské útoky boli zamerané na vojenské aj civilné miesta, aj keď Rusko už skôr uviedlo, že nezameriava svoje útoky na civilistov. Web BBC však v piatok ráno zverejnil overené video, ktoré ukazuje obytnú budovu v Kyjeve poškodenú raketovým náletom. Podľa kyjevského starostu Vitalija Klička v dôsledku raketových útokov v skorých ranných hodinách boli zranení najmenej traja ľudia.

 

Kyjev je podľa slov poradcu ukrajinského prezidenta Mychajla Podoľaka pripravený rokovať s Ruskom o neutralite, žiada však bezpečnostné záruky. 
 

Prečítajte si: Ukrajina hlási zvýšenú úroveň radiácie z oblasti Černobyľa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies