Samuel Tomeček pripravuje turné k albumu Nespím

NETKY.SK • 11 Február 2016, 12:22 • 2 min
Samuel Tomeček pripravuje turné k albumu Nespím

BRATISLAVA - Slovenský spevák Samuel Tomeček v týchto dňoch pripravuje turné k albumu Nespím, ktorý vydal vlani v decembri. Koncertná šnúra sa bude konať počas apríla a mája, pričom presný zoznam miest plánuje zverejniť už čoskoro.

slovakia

left justify in out

Hudobník chce počas koncertov predstaviť najmä piesne zo spomínanej novinky. "Chcel by som, aby bol každý koncert niečím ozvláštnený. Predstavíme najmä nový album, zo starších zahráme maximálne štyri skladby. Budeme sa snažiť, aby piesne zneli ešte lepšie, ako na albume. Veľmi sa na fanúšikov teším," povedal Tomeček v rozhovore pre agentúru SITA.


Rodák z Bratislavy má na konte počiny Mladý a drzý (2005) a Ako v nirváne (2009). Novinka však podľa jeho slov predstavuje dôležitý míľnik. "Nahrávanie trvalo štyri roky. Pracovali sme na ňom so Samuelom Kovácsom v mojom štúdiu Fair Play Music, kde sme nahrali osem skladieb, a tiež v Littlebeat štúdiu s Maxom Šrámkom a Andrejom Hruškom, odkiaľ pochádza päť piesní. Uvedomil som si, že tento album je naozaj odlišný od predchádzajúcich nielen zmenou hudobného štýlu. Všetko som mal po prvý raz vo svojej réžii, od štúdia, produkcie, spoluautorstva, grafiky obalu aj vydania. Album Ako v nirváne bol rockovejší, podieľalo sa na ňom približne sedem ľudí, kým tu ich bolo 25. Myslím si, že to je aj počuť. Je to moderný, pestrý album, na ktorom poslucháči nájdu funky, disco, trap, rap, drum 'n' bass, balady či reggae. Snažil som sa, aby album ľudí nenudil," uviedol interpret, ktorý na nahrávku zaradil dovedna 13 piesní.


Spevák, ktorý sa preslávil v šou Slovensko hľadá SuperStar, vidí v názve albumu minimálne dva významy. "Názov albumu sa odvíjal od skladby Nespím, ktorá sa v anglickom prevedení volala Ladies. Zhodli sme sa na ňom až v poslednej tretine práce na albume. Nespím možno chápať dvojzmyselne. Nespím, pretože veľa pracujem alebo vo význame, že som nezaspal na vavrínoch," objasnil.


Na štúdiovke sa podieľali aj Igor Kmeťo ml., či rapperi Suvereno a Rakby. "S rappermi sa mi spolupracuje veľmi dobre. Veľmi veľa som sa od nich naučil. Páči sa mi, ako funguje ich komunita, ľudia chodia na koncerty, kupujú albumy, sledujú obľúbených interpretov na internete. Keď som bol prvýkrát na koncertoch Kaliho, Spirita alebo Suverena, bolo tam veľa ľudí a všetci si spievali ich texty od A po Z, čo bolo pre mňa veľmi prekvapujúce a neuveriteľné, pretože som si uvedomil, že ľudia majú radi slovenčinu, slovenskú hudbu a chcú ju počúvať," vyjadril sa Tomeček, ktorý sa v súčasnosti uchádza o cenu OTO v kategórii Spevák.

 

"Myslím, že nominácia na OTA je pekné zadosťučinenie za jedenásťročnú drinu. Je to príjemný pocit. Samozrejme, že život a hudba nie je merateľná rebríčkami či anketami, ale veľmi ma to potešilo najmä preto, že hlasy posielajú ľudia, za čo som im veľmi vďačný," uviedol na margo nominácie.


Dvadsaťdeväťročný spevák sa okrem propagácie albumu a prípravy jarného turné venuje aj mnohým ďalším činnostiam. "Učím na vysokej škole FiF UK v Bratislave, dopisujem minimovku, venujem sa nahrávaniu a produkcii iných interpretov v mojom štúdiu, učím spev a zároveň chodím na hodiny spevu k mojej fantastickej pani učiteľke Lukrécii Bílkovej a pripravujem ďalšie skladby. Mám už niekoľko nových piesní, ktoré chcem pomaly rozpracovať," dodal Samuel Tomeček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies