Samsung a Google uzavreli patentovú dohodu

NETKY.SK • 27 Január 2014, 08:32 • 2 min
Samsung a Google uzavreli patentovú dohodu

BRATISLAVA - Spoločnosti Google a Samsung dosiahli patentovú dohodu. Informovali o tom v nedeľu.

slovakia

left justify in out

Obidve spoločnosti vedú veľké množstvo patentových sporov, nie však proti sebe. Patentová dohoda medzi nimi zahŕňa patenty, ktoré spoločnosti v súčasnosti vlastnia a aj tie, ktoré nadobudnú v nasledujúcich desiatich rokoch. Finančné podmienky dohody nie sú známe.

Spoločnosti informovali, že táto dohoda povedie k hlbšej spolupráci v oblasti výskumu a vývoja v rámci súčasných a budúcich projektov. "Spoluprácou na dohodách ako je táto, spoločnosti môžu obmedziť vznik potenciálnych sporov a namiesto toho sa môžu sústrediť na inovácie,“ povedal predstaviteľ spoločnosti Google Allen Lo. Podľa Seungha Ahna, šéfa centra duševného vlastníctva v spoločnosti Samsung, táto dohoda "ukáže zvyšku odvetvia, že sa dá viac získať zo spolupráce, než zo sporov, ktoré nie sú nevyhnutné“. 

Obe spoločnosti boli v centre patentových vojen v súvislosti so smartfónmi. Vo väčšine prípadov však boli spojenci. Väčšinu sporov vedie spoločnosť Apple proti výrobcom smartfónov, ktorí používajú vo svojich zariadeniach systém Android od spoločnosti Google. Medzi týmito spoločnosťami je aj firma Samsung.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies