Samička tučniaka zniesla dve vajíčka, mladé by mali byť v máji

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 12:52 • 2 min
Samička tučniaka zniesla dve vajíčka, mladé by mali byť v máji

KOŠICE - V košickej zoologickej záhrade sa o milé prekvapenie postaral najstarší pár tučniakov jednopásových samec Pepo a samička Cilka, ktorá v uplynulých dňoch zniesla dve vajíčka.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval vedúci zoologického oddelenia košickej zoologickej záhrady Patrik Pastorek, Pepo a Cilka tvoria v kŕdli najstarší pár a vychovali už viacero mláďat. Ak sú aj teraz vajíčka oplodnené, môžu sa tešiť z malých tučniakov. Mláďatá by mohli prísť na svet v prvej polovičke mája.

 

Pastorek doložil, že v zoologickej záhrade žije momentálne dvanásť tučniakov a zahniezdiť môžu aj ďalšie. U tučniakov pásavých sedia na vajíčkach striedavo samec i samička okolo 39 až 42 dní, tučniaky sa zvyknú liahnuť na štyridsiaty deň. 

 

V tomto roku už v košickej zoologickej záhrade prišli na svet mláďa ťavy, surikaty, býčky dobytka horského i kamerunské ovečky. 

 

Košická zoologická záhrada chová 230 druhov zvierat a okolo 1 300 jedincov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies