Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. júl. 2020Henrich
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
14.12.2019 10:09 Gurmán
Voňavé vianočné nápoje
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.12.2019 10:09 Gurmán

Voňavé vianočné nápoje



BRATISLAVA - Vianoce sa nezadržateľne blížia a vo viacerých mestách práve prebiehajú vianočné trhy, kde si môžete dopriať rôzne druhy jedál i nápojov. Nemusíte však vychádzať z domu aby ste si voňavými nápojmi navodili vianočný pocit. Môžte si ich pokojne pripraviť v pohodlí domova.


Vaječný likér

 

Potrebné suroviny: plechovku kondenzovaného mlieka, 3 žĺtka, 3 dcl tuzemského umu, vanilínový cukor

 

Postup: Neotvorenú plechovku s kondenzovaným mliekom varíme približne 90 minút. Následne ju necháme vychladnúť. Do mixéra vložíme žĺtka a na nízkych otáčkach ich zmiešame s vanilínovým cukrom. Postupne vlejeme um a pomaly tiež salko. Pozor na poctivé miešanie, aby sa vám nevytvorili hrudky. Likér následne vylejeme do sklenenej fľaše.

 

 

Vianočný punč

 

Potrebné suroviny: 750 ml vody, 250 g kryštálového cukru, 125 ml rumu, 500 ml bieleho vína, pomarančová kôra, citrónová kôra

 

Postup: Vodu s cukrom, pomarančovou a citrónovou kôrou necháme zovrieť. Prilejeme rum a biele víno, už len prehrejeme a nevaríme.

 

 

Domáci Baileys

 

Potrebné suroviny: 2 salká, 1ks mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilkový cukor, 1 dcl šlahačkovej smotany

 

Postup: Obe salká dáme na dve hodiny variť (v konzerve), potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilkového cukru urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila na povrchu "koža". Najlepšie je použiť na prípravu robot, alebo mixér. Vlažný puding zmiešame so skaramelizovanými salkami, ktoré sme najprv premiešali samostatne, aby sa netvorili hrudky, s rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín a podávame vychladené s kockou ľadu.

 

 

 

Na zdravie!



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky Jana Hupková

Foto:  Unsplash



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok