Voňavé vianočné nápoje

NETKY.SK • 14 December 2019, 10:10 • 2 min
Voňavé vianočné nápoje

BRATISLAVA - Vianoce sa nezadržateľne blížia a vo viacerých mestách práve prebiehajú vianočné trhy, kde si môžete dopriať rôzne druhy jedál i nápojov. Nemusíte však vychádzať z domu aby ste si voňavými nápojmi navodili vianočný pocit. Môžte si ich pokojne pripraviť v pohodlí domova.

slovakia

left justify in out

Vaječný likér

 

Potrebné suroviny: plechovku kondenzovaného mlieka, 3 žĺtka, 3 dcl tuzemského umu, vanilínový cukor

 

Postup: Neotvorenú plechovku s kondenzovaným mliekom varíme približne 90 minút. Následne ju necháme vychladnúť. Do mixéra vložíme žĺtka a na nízkych otáčkach ich zmiešame s vanilínovým cukrom. Postupne vlejeme um a pomaly tiež salko. Pozor na poctivé miešanie, aby sa vám nevytvorili hrudky. Likér následne vylejeme do sklenenej fľaše.

 

img

 

Vianočný punč

 

Potrebné suroviny: 750 ml vody, 250 g kryštálového cukru, 125 ml rumu, 500 ml bieleho vína, pomarančová kôra, citrónová kôra

 

Postup: Vodu s cukrom, pomarančovou a citrónovou kôrou necháme zovrieť. Prilejeme rum a biele víno, už len prehrejeme a nevaríme.

 

img

 

Domáci Baileys

 

Potrebné suroviny: 2 salká, 1ks mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilkový cukor, 1 dcl šlahačkovej smotany

 

Postup: Obe salká dáme na dve hodiny variť (v konzerve), potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilkového cukru urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila na povrchu "koža". Najlepšie je použiť na prípravu robot, alebo mixér. Vlažný puding zmiešame so skaramelizovanými salkami, ktoré sme najprv premiešali samostatne, aby sa netvorili hrudky, s rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín a podávame vychladené s kockou ľadu.

 

 

 

Na zdravie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona