Banská Bystrica mení trénera. Kto nahradí Javorčíka?

NETKY.SK • 7 December 2020, 16:14 • 2 min
Banská Bystrica mení trénera. Kto nahradí Javorčíka?

Hokejisti z metropoly SNP v slovenskej najvyššej súťaži dokázali získať 3 tituly majstra Slovenska za sebou a v štvrtej sezóne v základnej časti neohrozene postupovali za štvrtým.

slovakia

left justify in out

V ďalšej sezóne však prišla prestavba a jasná úloha skúseného mládežníckeho trénera Norberta Javorčíka zapracovať mladých hráčov do seniorského hokeja.

 

V minulosti sa aj v Banskej Bystrici, ešte za klubu Iskra Smrečina, darilo vychovávať veľkých hráčov. Ešte počas výchovy hokejistov v období socializmu to boli mená ako Michal Handzuš, Vladimír Országh, Richard Zedník, Peter Budaj, Tomáš Surový a ďalší. Neskôr to boli obdobia nového klubu HC´05 a éra trénera Miroslava Chudého, keď boli zapracovaní hráči ako Patrik Lamper či Tomáš Zigo, z ktorých sa vypracovali dnes veľkí hokejisti.

 

 

To je však dlhodobý proces. Keď klub prichádzal s myšlienkou omladenia kolektívu a zapracovania nových hráčov, uvedomoval si, že to bude mať aj negatívne dôsledky na tabuľkové postavenie. No ani najväčší pesimisti nepredpokladali, že Banská Bystrica bude predposledná. Po sérii nelichotivých výsledkov si to odniesol tréner Norbert Javorčík – inak špecialista na mladíkov.

 

Posledné nelichotivé výsledky so Zvolenom 1:6 a Trenčínom 1:5 boli konečnou pre tohto trénera. Ako informuje web klubu spod Urpína, Baranov už povedie dočasný tréner Rastislav Paľov, asistentmi zostávajú Richard Zedník Jozef Budaj.

 

„Tréner Norbert Javorčík po vzájomnej dohode končí na lavičke HC ´05 Banská Bystrica. Jeho posledný zápas bol v nedeľu proti Dukle Trenčín,“ informuje web hc05.sk s tým, že 46-ročný tréner prišiel na lavičku seniorských Baranov pred touto sezónou.

 

 

„Trénerovi Javorčíkovi ďakujeme za odvedené služby pre náš klub a prajeme veľa šťastia v ďalšom pokračovaní kariéry,“ dopĺňa web.

 

Či bude Paľov potvrdený aj na hlavného trénera, alebo ho nahradí nejaký iný tréner, sa ukáže časom. V Michalovciach nedávno skončil bývalý banskobystrický tréner Miroslav Chudý. Budú v klube spod Urpína uvažovať o jeho opätovnom angažovaní?

 

Veľmi úspešným trénerom trénerom Baranov bol Vladimír Országh, ktorý s nimi siahol aj na dva z troch titulov. V minulej sezóne, keď mužstvo prebral Kanaďan Dan Ceman bol Országh na trénerských školeniach v zámorí, v tejto sezóne trénuje český Litvínov. Prečítajte si aj o spolužiakovi Handzuša a Országha, ktorý takto motivoval Lampera a Ziga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona