Salvini sa nepohodol s vládou, jej blížiaci sa pád však popiera

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 7:59 • 2 min
Salvini sa nepohodol s vládou, jej blížiaci sa pád však popiera

RÍM - Talianska vláda má opäť problémy, vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini však popiera, že by bola na pokraji svojho pádu.

slovakia

left justify in out

Sám Salvini sa však vyjadril, že stratil dôveru vo svojich koaličných partnerov. Napriek tomu tvrdí, že "Zajtra žiadna vláda nepadne." Pravdou ale je, že počas zasadnutia EÚ v Helsinkách odpovedal novinárom na otázku, či stratil dôveru k partnerskému protisystémovému Hnutiu piatich hviezd (M5S). "Áno, nanešťastie áno, aj v osobnej rovine." V televízii však zároveň  poprel nepotvrdené správy, že požiadal o naliehavé stretnutie s prezidentom Sergiom Mattarellom. Práve prezident je v Taliansku osobou, na ktorú sa politici obracajú v čase vládnej krízy.

 

"Vládnuť každý deň s ľuďmi, ktorí vás urážajú, je zvláštne," uviedol Salvini. "Aby som povedal pravdu, mám už toho trochu dosť," reagoval na situáciu líder M5S Luigi Di Maio. "Chcem pokračovať, ale ak chce Liga položiť túto vládu, mala by to jasne povedať," dodal vo videozázname na Facebooku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buongiorno e buon inizio settimana! Oggi giornata lunga. Punto su Alitalia e poi Ilva. Massimo impegno!

Príspevok, ktorý zdieľa Luigi Di Maio (@luigi.di.maio),

Strany Liga severu a Hnutie piatich hviezd sa nepohodli už na samotnom začiatku svojho vládnutia. Spoločnú reč nenašli v otázkach migračnej, daňovej a dopravnej politiky. Ich posledný spor súvisí s rozhodnutím Hnutia piatich hviezd, ktoré podporilo ako kandidátku na post predsedu EK Ursulu von der Leyenovú.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In diretta da #Mineo (Catania), seguitemi in diretta sulla mia Pagina Facebook!

Príspevok, ktorý zdieľa Matteo Salvini (@matteosalviniofficial),

Pokiaľ by v Taliansku na základe tejto situácie opätovne došlo k rozpadu vlády, nové voľby by sa mali konať na jeseň. Prieskumy ukazujú, že vo výraznom vedení by bola práve Liga severu. Nasleduje opozičná Demokratická strana s 23 percentami a M5S so 17 percentami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona