Poznáme oficiálny program pápeža Františka, ktorý v septembri zavíta na Slovensko!

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 19:30 • 2 min
Poznáme oficiálny program pápeža Františka, ktorý v septembri zavíta na Slovensko!

Je to potvrdené, je to neskutočné! Svätý otec priletí na Slovensko v septembri tohto roku a Tlačové stredisko Svätej stolice predstavilo v dnešných hodinách jeho oficiálny program.

slovakia

left justify in out

Nedeľa 12. septembra 2021

O 15:30 hod. bude očakávaný prílet pápeža Františka na medzinárodnom letisku v Bratislave. Svätého otca tu čaká aj prvé oficiálne prijatie. 

 

img

 

Prvý príhovor pápeža je naplánovaný na 16:30 hod. V programe sa píše o Ekumenickom stretnutí na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave. Po príhovore čaká pápeža súkromné stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave.

 

Pondelok 13. septembra 2021

O 9:15 sa pápež František presunie na Privítací ceremoniál do Prezidentského paláca v Bratislave. Následne o 9:30 sa má stretnúť s prezidentkou Slovenskej republiky Zuzanou Čaputovou v "Zlatom salóne", o 10:00 s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomatického zboru. To sa už všetci medzičasom presunú do záhrady Prezidentského paláca, kde čaká Svätého otca druhý príhovor v rámci oficiálnej návštevy Slovenskej republiky.  

 

img

 

O 10:45 sa delegácia presúva do Katedrály sv. Martina v Bratislave, kde je naplánované stretnutie pápeža s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi. Svätého otca tu čaká tretí príhovor. 

 

Súkromná návšteva centra "Betlehem" v Bratislave je naplánovaná na 16:00 hod. Odtiaľ sa pápež František o 16:45 presunie na Rybné námestie, kde sa má v pláne stretnúť s miestnou židovskou komunitou. Všetci účastníci sprievodu tu budú očakávať štvrtý príhovor Svátého otca. 

 

O 18:00 je naplánované stretnutie s predsedom parlamentu Borisom Kollárom a o 18:15 s premiérom Eduardom Hegerom na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave.  

 

img

 

Utorok 14 septembra 2021

O 8:10 je naplánovaný odlet z hlavného mesta do Košíc. Pápež by tam mal pristáť o 9:00.

 

Z Košíc sa delegácia presunie do Prešova, kde sa o 10:30 uskutoční pred Mestskou športovou halou božská liturgia svätého Jána Zlatoústeho, ktorej bude predsedať Svätý Otec (Homília Svätého otca). 

 

O 16:00 čaká pápeža stretnutie s rómskou komunitou na Luníku IX. v Košiciach, kde ich srdečne pozdraví. V poradí piaty príhovor prednesie pápež František o 17:00 na Štadióne Lokomotíva v Košiciach, kde sa ešte predtým stretne s mladými športovcami. 

 

img

 

Svätý otec nastúpi do lietadla, ktoré bude smerovať naspäť do Bratislavy o 18:30 a hodinu na to o 19:30 pristane v Bratislave už druhýkrát v rámci svojej oficiálnej cesty v SR. 

 

Streda 15 septembra 2021

V posledný deň sa pápež o 9:10 presunie do Šaštína, kde ho čaká modlitbové stretnutie s biskupmi v Národnej svätyni. O 10:00 bude na rade svätá omša na otvorenom priestranstve pri Národnej svätyni (Homília Svätého Otca). 

 

img

 

O 13:30 sa uskutoční rozlúčkový ceremoniál na medzinárodnom letisku v Bratislave. Pápež František opustís celou delegáciou Slovenskú republiku o 13:45, kedy nastúpi do lietadla na priamy let do Ríma. 

 

O 15:30 už hlava kaolíckej cirkvi pristane na letisku Ciampino v Ríme.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies