Politické strany SaS a OĽANO odmietajú bojovať za naše členstvo v EÚ a NATO - vyhlásili predstavitelia Demokratov

NETKY.SK • 5 September 2023, 15:30 • 2 min
Politické strany SaS a OĽANO odmietajú bojovať za naše členstvo v EÚ a NATO - vyhlásili predstavitelia Demokratov

Prejavy smerákov vo Zvolene boli plné spochybňovania členstva Slovenska v EÚ a NATO, spochybňovania našich záujmov a ponižovania a urážania našich spojencov. Ukázali to, ako by Slovensko vyzeralo, keby vládli oni.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“V posledných mesiacoch vidíme, ako sa Fico, Danko, Uhrík, ale aj Pellegrini snažia ohroziť zahranično-politické smerovanie Slovenska a ťahajú nás preč z NATO a EÚ s cieľom vytvoriť zo Slovenska ruskú guberniu. Naposledy sme to mohli vidieť pri oslavách SNP.

Spochybňovanie členstva Slovenska v EÚ a NATO

Prejavy smerákov vo Zvolene boli plné spochybňovania členstva Slovenska v EÚ a NATO, spochybňovania našich záujmov a ponižovania a urážania našich spojencov. Ukázali to, ako by Slovensko vyzeralo, keby vládli oni. Robert Fico je pre Slovensko obrovským bezpečnostným rizikom,” uviedol podpredseda Demokratov Jaroslav Naď.

Zvolanie mimoriadnej schôdze

“Kvôli tejto hrozbe sme sa v strane Demokrati rozhodli iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej by sme jasne deklarovali, že Slovensko patrí na západ a k nášmu členstvu v EÚ a NATO neexistuje alternatíva. Je totiž dôležité, vyslať občanom jasný signál, že v čase keď ich Fico straší a spolu s extrémistami ich chce odtrhnúť na východ, stále existujú strany, ktoré garantujú bezpečnosť, prozápadné smerovanie a zotrvanie v EÚ a NATO,” povedal Naď.

“Považovali sme za prirodzené, že sa strany pridajú,”

“Považovali sme za úplne prirodzené, že demokratické strany sa k našej iniciatíve pridajú,” pokračuje Naď. “OĽANO
a SaS sa rozhodli, že táto pre Slovensko existenčná téma, im nestojí za námahu a svoje podpisy nedodajú. Pýtam sa prečo túto schôdzu nechcú podporiť, prečo nechcú Ficovi nastaviť zrkadlo a boja sa mu postaviť čelom? Fico sa s extrémistami spojiť dokáže, no SaS a OĽANO sa hrajú len na vlastnom piesočku.

Nech teda vysvetľujú svojim voličom, prečo im je udržanie zahranično-politického smerovania Slovenska ľahostajné, lebo voliči vidia, komu reálne záleží na našom členstve v EÚ a NATO,“ informoval Jaroslav Naď s tým, že PS so svojim poslancom T. Valáškom, boli jediní, ktorí prisľúbili podporu tejto dôležitej mimoriadnej schôdzi NR SR.

Odhodlaní bojovať za bezpečnosť

“My v strane Demokrati sme odhodlaní bojovať za bezpečnosť Slovenska a zotrvanie v euroatlantických štruktúrach. Sme naďalej odhodlaní bojovať proti snahám Roberta Fica a ďalších, zatiahnuť Slovensko na východ. Z tejto pozície neuhneme ani o milimeter. Môžem vám garantovať, že my, Demokrati nedopustíme, aby sa Slovensko stalo Putinovým satelitom,” povedal na záver Naď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
Zdroj: TS Strany Demokrati, Foto: FB Jaro Naď
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies