Kolíková poukázala na veľký záujem "niektorých ľudí" spochybniť nezávislosť vyšetrovania korupčných káuz

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 13:12 • 2 min
Kolíková poukázala na veľký záujem "niektorých ľudí" spochybniť nezávislosť vyšetrovania korupčných káuz

BRATISLAVA – Pre každého ministra, ktorý čelí odvolávaniu, je dôležité, aby vycítil, či má alebo nemá podporu vlády.

slovakia

left justify in out

Po mimoriadnom rokovaní Vlády SR to uviedla ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí). Zhodnotila, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) mohol dnes cítiť silnú podporu vlády. Dodala, že podobne to bolo aj v prípade jej odvolávania.

 

"Niekto" tu chce spochybniť vyšetrovanie
Kolíková nepovažuje za náhodu, že najprv bola odvolávaná ona a teraz je aj minister vnútra. „Myslím si, že je tu veľký záujem spochybniť všetko, čo sa deje okolo vyšetrovania káuz, ktoré majú presah v súvislosti s korupciou predstaviteľov najvyšších orgánov štátnej moci predchádzajúcej vlády,“ povedala. Podľa nej je určite záujem z tejto časti opozície, aby bolo spochybnené všetko.

Vláda dnes neodsúhlasila návrh poslancov Národnej rady SR na vyslovenie nedôvery ministrovi Mikulcovi. Zvolanie mimoriadnej schôdze k vysloveniu nedôvery ministrovi vnútra iniciovala opozičná strana Smer-SDKonať sa bude v utorok (15. júna).

 

Mohlo by vás zaujímať: Heger považuje odvolávanie Mikulca z funkcie za absurdné, s Pčolinským si vydiskutoval postoje

 

Pčolinský Mikulcovi neverí

Ministrovi vnútra vyjadrilo podporu hnutie OĽaNO a strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí. Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská (obaja Sme rodina).

 

Brat zadržaného bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského svoje rozhodnutie vysvetlil tým, že minister vnútra stratil jeho dôveru.


Kolíkovú sa pokúsili opoziční poslanci odvolať 10. mája na mimoriadnej schôdzi, ktorú podobne ako v prípade Mikulca iniciovala strana Smer-SD. Za návrh na vyslovenie nedôvery vtedy hlasovalo 51 z prítomných 117 poslancov.

 

Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzali, že od nástupu do funkcie ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti.

 

Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe.
 

Prečítajte si tiež: Milan Krajniak: Dvaja poslanci Sme rodina majú voľnú kartu pri hlasovaní o nedôvere ministrovi vnútra



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies