S Leonardom Nimoyom sa lúčili aj Chris Pine a Zachary Quinto

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 13:17 • 2 min
S Leonardom Nimoyom sa lúčili aj Chris Pine a Zachary Quinto

USA - So zosnulým americkým hercom Leonardom Nimoyom, ktorý bol známy najmä ako pán Spock zo seriálu a filmov Star Trek, sa prišlo v nedeľu do Los Angeles rozlúčiť približne tristo rodinných príslušníkov, priateľov a hereckých kolegov.

slovakia

left justify in out

Posledné zbohom prišli umelcovi povedať napríklad režisér J. J. Abrams či herci Zachary Quinto a Chris Pine. Tridsaťsedemročný Quinto, ktorý si pána Spocka zahral vo filmoch Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013), sa na pohrebe priznal, že Nimoy mu pomohol prekonať obavy zo stvárnenia spomínaného hrdinu a neustále ho podporoval v tom, čo robil. Na pohrebe však chýbal kanadský herec William Shatner. V čase poslednej rozlúčky sa totiž nachádzal na Floride, kde vystúpil na plese Červeného kríža. "Cítim sa skutočne príšerne," vyjadril sa Shatner na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitteri. "Som tu, aby som sa venoval charite, zatiaľ čo pochovávajú jedného z mojich najdrahších priateľov," doplnil. Rodák z Montrealu však vyzval svojich fanúšikov, aby si s ním našli chvíľku času na pripomenutie si a oslavu života zosnulého herca.

 

"Nebol tam nikto, kto by pre Susan (Nimoyova manželka Susan Bay, pozn. SITA), Leonarda, ich deti a vnúčatá niečo neznamenal," vyjadril sa pre magazín People bratranec vdovy po hercovi, rabín John L. Rosove, ktorý viedol smútočný obrad. Nimoy a Bay boli svoji 26 rokov a podľa rabína boli pre seba stvorení. "Vyviedla ho z temnoty. Dokázali sa baviť o hocičom. Otvorili srdcia jeden druhému a vždy tu boli jeden pre druhého," uviedol Rosove. Manželka bola pri ňom dokonca aj vo chvíli, keď naposledy vydýchol. "Keď už nedokázal odpovedať, Susan mu povedala 'Lenny, milujem ťa. Môžeš ísť. Je to v poriadku.'. Usmial sa a navždy odišiel," dodal Rosove. 

 

Leonard Nimoy zomrel v piatok 27. februára vo veku 83 rokov. Príčinou jeho úmrtia bola chronická obštrukčná choroba pľúc. Svoju najznámejšiu postavu, za ktorú si vyslúžil tri nominácie na Primetime Emmy, stvárňoval od roku 1966 najprv v seriáli a následne aj v sérii filmov. Naposledy sa v tejto úlohe ukázal v snímke Star Trek: Do temnoty z roku 2013. Je autorom niekoľkých zbierok básní a tiež dvojzväzkovej autobiografie I Am Not Spock (1975) a I Am Spock (1995). Vydal päť hudobných albumov. Zaujímal sa aj o fotografovanie. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies